Hava Durumu

Genç Seçmenin Kararı Net…

9 Nisan Pazar günü açıklana aday listelerinin ardından, ülke gündemine seçim yavaş yavaş yerleşti.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Artık 14 Mayıs seçimleri daha fazla konuşulmaya başlarken, bu konuda en kararlı kesim olarak genç seçmenler görünüyor. Genç seçmen, kararını verdiğini dile getirirken, bu kararı dile getirmekten de çekinmiyor.

Seçim süreci hızla devam ederken, adaylar, vaatler, ittifaklar gündemden düşmüyor. Vatandaş artık daha fazla seçimi konuşmaya başladı. Çarşıda, pazarda, kahvehanelerde adaylar üzerine konuşmalar arttı. Ancak seçim konusunda ilk defa oy kullanacak genç seçmenin daha heyecanlı olduğu görünüyor.
Tüm Türkiye'nin tek sohbet konusu olmuşken vatandaşa adaylarını sorduk. Özellikle gençler, net bir şekilde kararlarını açıkladılar.
"NEDEN YAPILMADI"
Vaatler açıklandıktan sonra seçmenler adaylarını belirlemeye başladı. Fakat hala bir çok seçmen Görüşünü aldığımız bir genç seçmen, kararını verdiğini dile getirirken, " Şimdi seçim beyannamelerini açıklıyorlar. Sözlü mülakatı kaldırmak iki ittifakında vaatleri arasında yer alıyor. Mevcut iktidar madem kaldırmayı düşünüyordu, 20 yıldır neden yapılmadı? Neden her seçim aynı vaatlerle çıkıp hiçbirini yapmıyorlar. Benim bu konuda tavrım net." dedi. 
Bir diğer, genç seçmen mevcut düzenin değişmesi gerektiğini söylerken " Cumhur ittifakının vaatlerini konuşmaya gerek bile yok. Zaten aynısını Millet ittifakı çok önceden söyledi." diye konuştu.
GENÇ SEÇMENE TEPKİ GÖSTERDİ
Bir başka genç seçmenle yapılan röportaj esnasında Kılıçdaroğlu’na destek söylemine, o noktadan geçen AKP’li seçmen tepki gösterdi. İkili arasında tartışmaya sebep oldu. 
Genç seçmen oyunu Kemal Kılıçdaroğluna vereceğini söyledikten sonra AKP li seçmen sinirlenerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ismini duyan vatandaş" Kılıçdaroğluymuş kılıcı boynuna vurulsun" diyerek genci susturmaya çalıştı. 
Genç seçmen de vatandaşa dönerek "Kılıçdaroğlu ile daha aydınlık bir gelecek" şeklinde cevap verdi. İki seçmen arasında hararetli bir tartışma başladı.  Vatandaş, genç seçmene "Terörist misin sen?” diye tepki gösterdi. Tartışmaya canlı şahit olan çevredeki insanlar iki tarafa da tepki gösterdi.
(M.TÜRKMEN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.