Hava Durumu

'Hızlı şekilde çözüm üretiyoruz'

"Amanos Tüneli ve Hızlı Tren için çalışıyoruz"

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

'Amanos Tüneli ve Hızlı Tren için çalışıyoruz'

Ak Parti iktidarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yönetim sürecinde hızlı bir şekilde karar alınıp çözümler üretildiğini belirten Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “ Pandemi döneminde, deprem döneminde hızlı karar mekanizmasının sonuçları aldık. Hızlı şekilde çözüm üretiyoruz. 6’lı 7’li ekibin bu kadar hızlı karar alma mekanizmasını olabilir mi, orası da ayrı tartışılması gereken konu.”dedi.

AK Parti'nin Gaziantep Milletvekili Adayları Derya Bakbak ve Cuma Reyhan, 14 Mayıs 2023 genel seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, seçim süreci ve çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
Ak Parti iktidarı döneminde sorunların çözümünde hızlı bir şekilde karar alındığını belirten Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “ Pandemi döneminde, deprem döneminde hızlı karar mekanizmasının sonuçları aldık. İhtiyaç neyse ona göre anında çözümü getirdi. Kadınlarla ilgili, gençlerle ilgili, yaşlılarla ilgili, engellerle ilgili ondan sonra bakıma muhtaç, şehit, gazi hepsinin sorunlarına anında çözüm getirildi. İhtiyaç neydi? İlk göreve geldi. Ne alanda ihtiyaç var? Onu hemen yerine getirdik. 
Sonrasında da mesela pandemi süreci oldu. Pandemi sürecinde acil ihtiyaçlar oldu. Biliyorsunuz normal hayatımızın dışında bir süreç oldu. Bu süreçte de kısa çalışma oldu, esnek çalışma modeli geldi, esnaflarımızla ilgili kredi destekleri geldi, hastanelerin durumu, sağlık durumları yani o gün ihtiyaç ne olduysa anında geldi. Tabii bu güçlü bir yapı ile olur. Yani Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok hızlı bir şekilde olaya müdahale edilebildi.. Sonrasında biliyorsunuz deprem oldu. Anında cumhurbaşkanı başkanları bu bölgeye gönderdi. Yine hızlı bir şekilde anında kaç konteyner lazım onların sayıları tespit edildi. Kaç ev yıkıldı kaç ev hasar aldı, orta hasarlı az hasarlı yıkılan evler ne kadar, bunların enkazları hepsi ayrı ayrı yönetilmesi gereken konular oldu. Bununla ilgili hemen kaç konut yapılması lazım temeli atıldı arazi tespit edildi. 6’lı 7’li ekibin bu kadar hızlı karar alma mekanizmasını olabilir orası da ayrı bir tartışılması gereken konu.”dedi.
AMANOS TÜNELİ YATIRIM PROGRAMIMIZDA
İktidarları döneminde önemli projelere imza atıldığını belirten Bakbak, “Yollar yapıldı köprüler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı. Planladığımız bazı çalışmalar var. Amanos Tüneli mesela. Seçim beyannamemizin içinde var. Tabi Hatay bölgesi şu anda çok etkilendi depremden. Bu bölgenin hızla kaldırılması lazım. 
Yine hızlı tren ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Orada bayağı bir aşama kaydedildi. Kısa süre içerisinde Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Hızlı Tren projesi tamamlanmış olacak. 
Şehir hastanemiz bitiyor. Bu ayın sonunda açılış planı var. 9 bin personel çalışıyor. 25 Aralık hastanesinin yapımı devam ediyor. Çocuk hastanesinin yapımı devam ediyor. Dr. Ersin Arslan hastanesini şehir hastanesine taşınacaktı. Planlarımız dahilindeydi acil böyle bir plan olunca Mücahitler Ek Binası’na taşındı. Şehir hastanesi açıldıktan sonra sağlık hekimleri sağlık bakanlığınca ayarlanacaktır.”dedi.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE YENİLİKLER VAR

Seçim beyannamesinde yeni hizmetler olduğunu belirten Bakbak, “Sırayla asgari ücret arttırıldı, emekli maaşları, memur maaşları şu anki duruma göre değerlendirildi yükseltildi. EYT geldi, yine bir ihtiyaçtı, vatandaştan gelen talepti, yapıldı. Şu anda ev hanımlarımız için emeklilik hakkı çalışmaları var. Bu da bir ihtiyaç. Şimdi kadınlarımız eşleri çalışıyor çocuklar çalışıyor annelerimiz canlarını veriyorlar en büyük fedakârlık onun üzerinden ilerliyor. Bu da onun hakkı. Yani bu hayatta bir güvenceleri olmalı. Yaşamın ilerisi açısından çünkü evin en çok desteğini sağlayan anne. Üçte biri zaten devlet tarafından karşılanacak sigortanın. Diğer kısımda kendileri tarafından ödenerek annelere bu hak getirildi. Yani yaşamsal ihtiyaca bağlı süreç değişiyor ona göre de çözüm getirmemiz gerekiyor. Vatandaşın isteği ne ise onu karşılamak bizim görevimiz. Yeni evlenenlere destek var. Genç aile fonu kurulacak. Onun üzerinden bir destek imkânı sağlanıyor. Bunların hepsi yaşamsal olarak ortaya çıkan şeyler. Gençlerimize bilgisayar ve telefonlarının ilk aldıkları vergiden muaf olmaları konusunda da desteğimiz var.”şeklinde konuştu.
(C.BOZKURT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.