Hava Durumu

"İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz"

KESK üyeleri Gaziantep Vergi Dairesi önünde toplanarak, kamu emekçileri ve işçilerinin taleplerini bir basın açıklaması ile dile getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Kesk üyeleri vergi dairesi önünde “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attılar. Yapılan eyleme Yeşil Sol Parti Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Sevda Karaca da katıldı.

 KESK üyeleri Gaziantep Vergi Dairesi önünde toplanarak, bir basın açıklaması yaptı. Yeşil Sol Parti Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Sevda Karaca'nın da katıldığı eylemde Eğitimsen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı açıklama yaptı. 
Siyasetin gündeminin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere kilitlendiğini belirten Parlakçı, “Emeğiyle geçim mücadelesi veren kamu emekçileri, emekliler, işçiler ve milyonların  temel gündeminde ise, geçim derdi olmaya devam ediyor. 
Fakirin, fukaranın ekmeği kuru soğanın fiyatı bile bir yılda beş kattan fazla arttı. Bir kilogram kuru soğan marketlerde 30 TL pazarlarda 25 TL. 
Mahsuni Şerif'in dediği gibi "yiğit kuru soğana muhtaç hale getirildi" daha ötesi var mı?” şeklinde konuştu.
Milyonlarca kamu çalışanının, bayram sevinci dahi yaşayamadıklarını ,bu hayat pahalılığında borçla haçla ayın sonunu zorla getirdiklerini belirten Parlakçı,  " Yıllardır biriken 3600 ek gösterge EYT, sözleşmelilerin kadroya alınması sorunları, koltuğu kaybetme tehlikesi yaşadıklarında akıllarına geldi "dedi. 

KAMU PERSONELİNE ÇAĞRI

İktidar mensuplarına sorular yönelten Parlakçı, " Ülkenin her dört hanesinden birisini açlık sınırı altında, her on hanesinden dokuzunu yoksulluk sının altında bir gelirle yaşam mücadelesi verme noktasına kim sürükledi? Tüm çalışanlar için ülkeyi bir asgari ücretliler ülkesine kim dönüştürdü? Ülkeyi bu derin yoksulluğa kim mahkum etti? 
İşin özü biz artık sefaleti paylaşmak değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek istiyoruz.B unun için KESK olarak, tüm kamu emekçilerini ve emeklilerini iktidarlardan icazet beklemek yerine bu acil taleplere sahip çıkmaya, omuz omuza vermeye çağırıyoruz." Şeklinde konuştu. 

 (C.BOZKURT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.