Hava Durumu

'İşçiler, mecliste seçeneksiz değil'

Yeşil Sol Parti 1. sıra Milletvekili adayı Sevda Karaca, Antep’in en kalabalık işçi duraklarından biri olan Cengiz Topel’den seslendi

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

 Karaca,  depremden sonra yaşanan hak ihlallerine patronların baskılarına  dikkat çekerek, “İşçiler ve aileleri can derdine düşmüşken kendi kârının derdine düşen patronlar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın aday listelerinde boy gösteriyor. İşte biz tam da bu yüzden buradayız. İşçi sınıfı mecliste seçeneksiz değil” dedi. 
Yeşil Sol Parti listesinden 1.sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Antep’in en kalabalık işçi duraklarından biri Cengiz Topel’den vatandaşlara seslendi.
Karaca, konuşmasında depremden sonra işçilerin üzerindeki patron baskısını anlatarak “Ölümle burun buruna gelmiş işçiler ve aileleri, günlerce soğukta beklediler. Ve daha depremin ikinci günüydü ki bazı işyerlerinde çalışan işçilerin telefonlarına mesajlar gelmeye başladı. Mesajlarda patronlar diyordu ki ‘Herkes kendi vardiyasına gelecek.’ Çoluğunun çocuğunun derdine düşmüş işçiler tepki gösterdi; vardiyalar işe gitmedi. Depremin üzerinden bir hafta geçti. Hasarlı binalara girmek istemeyen işçi ailelerinin önemli bir bölümü hâlâ karda kışta dışarıdaydı. Gıdaya erişim sıkıntılıydı. Kimse ailesini sokakta yalnız bırakmak istemezken işçilerin telefonlarına yeniden mesajlar yağdı: Pazartesi günü herkes iş başına. ‘İşe gelene 2000 lira deprem yardımı, gelmeyen kapı dışarı.’ Bu insanlık yoksunu patron tutumu karşısında işçiler biraz vicdan, biraz merhamet bekledi” dedi. 
Halı üretmenin çok mu acil olduğunu soran dokuma işçilerinin haklı tepkisini dile getiren Karaca, “Acil ihtiyaç olan halı değildi elbet, patron için acil olan kendi kârıydı. Kâr, binlerce işçinin canından da ailesinden de kıymetliydi. Nitekim 20 Şubat Hatay depremine on binlerce işçi fabrikalarında yakalandı. Bölgede yetkili tekstil sendikaları duruma sessiz kalırken Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEKSEN) işe gitmeme çağrısı yaptı. İşçilere ücretli izin, kira yardımı yapılmasını talep etti” diye konuştu. 
“BİZ VARIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Karaca işçi sınıfının seçeneksiz olmadığını belirterek, “Burası Cengiz Topel işçi durağı. Deprem sonrasında pek çok işçi bu duraktan fabrikalara aktı. İşçiler ve aileleri can derdine düşmüşken kendi kârının derdine düşen patronlar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın aday listelerinde boy gösteriyor şimdi. İşte biz tam da bu yüzden buradayız. İşçi sınıfı mecliste seçeneksiz değil. Biz varız, birlikte başaracağız” dedi.
(M.TÜRKMEN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.