Hava Durumu

Kuzeyşehir Ünite Merkezi hizmete girdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuzeyşehir Ünite Merkezi, yoğun katılımlı bir törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Açılışta konuşan Başkan Fadıloğlu, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler vardı. Muhtarlarımızla tüm vatandaşlarımızla irtibat halinde olarak buradaki yaşam kalitesini yukarıya çıkartmak adına hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bu tesisimizin hayırlara, uğurlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuzeyşehir Ünite Merkezi, yoğun katılımlı bir törenle açıldı. Açılışta konuşan Başkan Fadıloğlu, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler vardı. Muhtarlarımızla tüm vatandaşlarımızla irtibat halinde olarak buradaki yaşam kalitesini yukarıya çıkartmak adına hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bu tesisimizin hayırlara, uğurlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Vatandaşın talebi üzerine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yapımını başlattığı Kuzeyşehir Ünite Merkezi, kısa sürede tamamlanarak halkın kullanımına açıldı. 
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karacaören Mahallesi sınırları içerisindeki Kuzeyşehir bölgesine yapılan merkez içerisinde; pazar yeri, kütüphane, çocuk kütüphanesi, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, dükkanlar ve 80 araçlık açık otopark bulunduğu bilgisini paylaştı. Yapının toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak yapıldığı bilgisini veren Başkan Fadıloğlu, halkın birçok ihtiyacına tek merkezden cevap verileceğini kaydetti.


RIDVAN BAŞKAN, YAPARSA EN GÜZELİNİ YAPAR
Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şu sözleri kaydetti:
“Başkanım ile buraya geldik. Dediniz ki konutlar var ama sosyal donatı ihtiyacı var. İşte Rıdvan Başkana bakın. Rıdvan Başkan, yaparsa en güzelini yapar. En güzelini yapan ona da ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Zafer, inananların olacak. Zafer, Kuzeyşehirlilerin olacak. Yeni müjdemiz, 130 bin metrekarelik millet bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesi içinde ne var? Yok yok. Yüzme havuzu, çocuk kütüphanesi… Yok yok. Ne istiyorsanız var. Hiçbirinizin merkeze inmeye ihtiyacı olmayacak. Merkezdekiler, Kuzeyşehir’e gelecek. Bizim şehre gelecek. Bunu birlikte başaracağız. Başlasın, Türkiye Yüzyılı. Yarın değil, hemen şimdi. Doğru adam, doğru zaman. Doğruya doğru Recep Tayyip Erdoğan diyorum. Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. 14 Mayıs'ta ilk Kuzeyşehir’e bakacağım. Zafer bekliyorum sizden. Birlikte başaracağız. Gayret bizden, zafer Allah'tan olacak. Çok teşekkür ediyorum.”
YAŞAM KALİTESİNİ YUKARIYA ÇIKARTMAK ADINA HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERİYORUZ
Açılış töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu sözleri kullandı:
“Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile burada mahalle toplantıları yaparken vatandaşlarımızdan gelen talepler vardı. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan konut seferberliğinde TOKİ'miz çok güzel evlerimizi yaptı. Burada sosyal ünite merkezleri de yapıldı. Ancak burada nüfus yoğun olunca alternatif yeni ticaret alanlarında talep doğmuştu. Buradaki yapılan planlamayla burada 80 pazarcımızın hizmet verebileceği noktada bir pazar yerimiz var. Bay, bayan taziye evimiz var. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını görebilecek şekilde fırını da dahil olmak üzere 11 ticari ünitemiz var. Yine çok genç nüfusa sahip Kuzeyşehir’in gençlerinin, çocuklarının eğitimine destek sağlayabilmek adına 400 kişilik bir kütüphanemiz, içerisinde 50 kişilik de çocuk kütüphanesi bulunan bir kütüphanemiz bulunuyor. Özellikle hanım kardeşlerimizin kurs merkezi olarak talebi neticesinde alt kottan faydalanarak bir de kurs merkezi oluşturduk. Burada vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabileceği mekanları elde edebilmek adına bu faaliyetlerimize hep birlikte devam ettireceğiz. Bu nitelikte alanlara ihtiyaç var. TOKİ’yle yapacağımız çalışma neticesinde alternatif alan gösterildiği takdirde yine bu nitelikteki hizmeti milletimize sunacağız. Muhtarlarımızla tüm vatandaşlarımızla irtibat halinde olarak buradaki yaşam kalitesini yukarıya çıkartmak adına hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bu tesisimizin hayırlara, uğurlara vesile olmasını diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve merkez gezildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.