Hava Durumu

Seçim yaklaşıyor, gerilim artıyor

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, siyasi partiler gibi vatandaşlarda da gerilim artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, siyasi partiler gibi vatandaşlarda da gerilim artıyor. Sokakta mikrofon tuttuğumuz vatandaşlar, meclisteki milletvekillerini aratmayacak şekilde birbirlerini eleştirdi. 

Seçim süreci hızla devam ederken, adaylar, vaatler, ittifaklar gündemden düşmüyor. Siyasi partiler ve adaylar sahaya inip, halka vaatlerini anlatırken, seçim vatandaşın da gündemine iyice girmiş durumda. Seçimlere 28 gün kala, siyasi partilerin aday listeleri, vaatleri ile ilgili sokaktaki vatandaşların görüşlerini aldık.
Görüşlerini açıklayan vatandaşlar, birbirleri ile girdikleri polemiklerle meclisteki milletvekillerini aratmadılar. 
Muhabirlerimizin yaptığı sokak röportajlarında zaman zaman gerilim ciddi şekilde arttı.  Vatandaşların seçim öncesi bu gerilimi, “ Ne zaman huzurlu bir şekilde el ele seçime gideceğiz?” dedirtti. 

ÇOCUĞUMU GERİ VEREBİLECEKLER Mİ?

Görüşlerini aldığımız bir anne, okulların hasarlı olduğu halde eğitime devam edilmesinden şikayetçi.  Deprem korkusunu yaşadıklarını belirten bir anne; "Siyasetti geçtim. Kim iyiyse kazansın. Ben çocuğumu okula gönderemiyorum. Deprem yüzünden korkuyor, hasarlı bina da eğitime devam ediyorlar. Çocuğumu bana ne Cumhurbaşkanı ne de diğer siyasetçiler verebilir. " dedi.

TERÖR TARTIŞMASI KONUŞMACILARI GERDİ


Sokaktaki vatandaş, muhbirlerimizin sorularını cevaplarken, terör ile ilgili yorumlar ortamı gerdi. Emekli bir polis memurunun " Ben Erdoğan'ı destekliyorum. Yaptıkları ortada yapacakları da ortada. Vaatleri çok yerinde ve doğru kararlar. HÜDA-PAR ile işbirliği içerisinde olabilir. CHP' de PKK ile işbirliği yapıyor." diye konuşması tartışmayı ateşledi

BU SEÇİM VAR OLUŞ, YOK OLUŞ SEÇİMİ

Konuşmaları dinleyen çevredeki vatandaşlar, “Ben AKP’liyim diyen vatandaşa tepki gösterdiler. Tepkilere karşı ‘’ CHP gelirse PKK gelecek, siz de PKK’yı kolluyorsunuz’’ cevabı gerilimi yükseltti.

Sinirlenen vatandaşlar’’ CHP mi sınır kapısına getirdi, CHP mi çadır mahkemesi kurdu. Lahmacun yaptırırken alkışlayanlarsınız’’ dedi. 

Tartışmalara katılan bir diğer vatandaş ise ‘’ İnsanları kutuplaştırmayın artık. İster sev ister sevme HDP bu ülkenin 3. Partisi. Bu seçim ya var oluş, ya yok oluş seçimi’’ diyerek tartışmaya dahil oldu. 
İnsanların kutuplaştırıldığını belirten vatandaş‘’ HDP’ de bu ülkenin partisi değil mi? 6 milyon oyu var, niye ayrıştırıyorsunuz?’’ dedi. 
Araya giren bir diğer vatandaş ‘’ Sana ne kardeşim, ben CHP’liyim sana ne? O HDP’li sana ne? Zaten amaçları böyle ayırmak insanları’’ şeklinde konuştu.
Vatandaşın görüşlerini alan muhabirlerimiz, bölgeden ayrılırken, vatandaşların seçim ile ilgili sözlü atışmaları devam ediyordu.
Seçimlere 28 gün kala siyasi tansiyon yükselirken, bu gerginliğin vatandaşa da yansıması, endişelendiriyor.
(E.KAVCI)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.