Hava Durumu

'Türkiye tıkandı gitmiyor'

Başaran, “Milletvekillerinin hükmü yok”

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/


Başaran gündeme dair açıklamalarda bulundu

İyi Parti İl Binası’nda basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “Arkadaşlar Türkiye tıkandı gitmiyor. Depremi yaşadık gördük. Neresinden tutarsak tutalım maalesef Ak Parti elimizde kaldı, dökülüyor.” dedi.

Gaziantep İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran il binasında basın toplantısı düzenledi. Başaran düzenlediği basın toplantısında, Cumhur ittifakının izlediği politikalarını ve Cumhur ittifakı içerisinde yer alan partileri eleştirirken toplantı sonunda adaylar hakkındaki soruları da cevapladı.

Başaran, “Gaziantep için zor günler inşallah gride kaldı. Bundan sonra daha dikkatli ve vatandaşa, bilim insanlarına güvenerek yapıların yapılacağı, insanlarımızın toplu katliamlar gibi kaybedilmeyeceği, bu büyük acıların, kişilerin nefisleri tarafından yaşanacak can kayıplarının yaşanmayacağı bir Türkiye hayal ediyoruz.  
Siyaset çok farklı bir şey ama ülkenin devlet başkanının bir siyasi partinin genel başkanının, güçler ayrılığı dediğimiz olayın, parlamenter sistem olmalı dediğimiz sürecin tam açıklaması buradadır. Hem devlet başkanı hem siyasi parti genel başkanısınız mikrofonu elinize aldığınız zaman küfür ederken siyasi parti genel başkanısınız ama öbür tarafta açılış yaparken devlet başkanısınız. Bir tuvaletin yapılması için saraydan izin alan bir bürokrat kitlesi var. Ak Partinin şu an ki vekilliğini bana versinler ben almam. Gider Ocaklar Mahallesinin muhtarlığını alırım. Hiç yoktan hizmet ediyorum. Parlamento böyle çökertilir. Bir milletvekiline işini yaptırtabilen kimse var mı? Adamın hükmü yok ki. Tüm yetkileri elinden alınmış maaşa bağlı, meclise gidip gelen, her ne iş yapılırsa sayın cumhurbaşkanımızın kontrolüyle diyorlar. Bu cumhurbaşkanının kaç eli var, kaç ayağı var kaç gözü, kaç beyni var?” şeklinde konuştu. 

AK PARTİ DÖKÜLÜYOR
İşlerin tıkandığını ve artık yüremediğini belirten Başaran, “Arkadaşlar Türkiye tıkandı gitmiyor. Depremi yaşadık gördük. Depremin sancısıyla Türk milleti tutkundur, birlik ve beraberlik içerisinde dayanır ve bir süre sonra bu biter. Depremde tır tır gelen malzemeler ne oldu?
 Bu insanların evleri yıkıldı, iş yerleri yıkıldı. Hangi müdahaleler başladı? Bakın artık Ankara’dan İstanbul’dan özellikle turizm bölgelerindeki depremzede kardeşlerimiz tekrar bu şehre dönmek zorunda kalıyor. Bunların iş imkanları için bir hazırlık yapıldı mı? Bas bas bağırıyoruz bu adamlar geri gelecek, Antepli memleketine geri gelecek. Antepli memleketinden ayrılamaz. Başka memlekette yaşayamaz. Bizim başka bir coğrafyada başka bir toplumda yaşama şansımız yok çünkü biz bu şehrin çocuklarıyız. Ekonomi berbat, bir depremde ekonomide. 6. Ayda da asgari ücrete zam yapacağız. Yani asgari ücrete zam yapmakla ekonomiyi düzelteceğinizi veya insanların nefes alacağını mı sanıyorsunuz?     
Neresinden tutarsak tutalım maalesef Ak Parti elimizde kaldı, dökülüyor.”dedi.

HERKESİ ÖTEKİLEŞTİRDİK

Bu süreçte insanların kutuplaştırıldığını ileri süren Başaran, “Alevileri ötekileştirdik. Sünnicilik oynadık ama seçim zamanı alevi derneklerinden çıkmaz olduk. Yahudi’yi eleştirdik en çok gemilerimiz oraya çalıştı. Hep ötekileştirme politikası, hep İslamcı gözüken sahtekar bir siyaset. Her Cuma hutbesinde İsrail, her hakaretin içerisinde İsrail. Ama bakıyoruz ki maalesef evlatların gemicikleri, İsrail’in yük taşıma anlaşmasını onlar almış.
14 Mayıs bir demokrat olarak benim için çok şey ifade ediyor. Ama 15 Mayıs güneşin farklı bir güne doğacağını, Türkiye’nin üzerine aydınlık bir gelecekle doğacağını, işsizliğin en azından torpilli işsizliğin, o mülakat denilen saçmalığın bittiği bir Türkiye olacak. Hak edenin hak ettiği yerde olduğu, liyakatin esas olduğu bir Türkiye’ye uyanacak ve her şey ama her şey çok güzel olacak.” Diye konuştu.

YEP YENİ BİR TÜRKİYE DOĞUYOR
14 Mayıs’ta değişim için bir sürecin başlayacağını belirten Başaran, “Cezaevlerinde düşünce suçundan yatanlar vardı. Düşünerek cezaevinde yatanlar 3. Dünya ülkeleridir. Ak Parti’nin en büyük icraatıdır, Türkiye’nin her yerine cezaevi yapmak. İnsanlar burada düşünmeye, düşündüğünü söylemeye korkar haldeler. Düşündüğünü söylemek istiyorsan seçim zamanı Ak Parti ile ittifak yapacaksın.  Bu Altılı masanın gizli ayağı kim? En çok gelecek sorulardan biri. Biz yine yoktur da, varsa bile gizli yapmışız. Siz alenen Hüda Par’ı, Gaffar Okkan’ı şehit edenleri insanları betona gömenleri daha bir de elhamdülillah Müslümanız diyenleri ittifakınızın içerisine aldınız. Ne acıdır ki bu ittifakın içerisinde MHP’de vardı. Bu ittifakın içerisinde Doğu Perinçek diye bir adamda vardı. Müslümanım diyen, her türlü ihalenin, her türlü şirretin içerisinde yer almış insanlarda vardı. 

Daha aydınlık günlere daha mutlu günlere inşallah hep beraber uyanacağımız bir 15 Mayıs diliyorum. Adaylarımız için gurur duydum. 14 tane vatan evladı iyi partinin yiğit cesur evlatları. İttifakın geneline baktığımda pırıl pırıl .Sadece İYİ Parti değil Gaziantep’teki ittifak partilerinin adaylarının hepsi alnı açık yüzü ak. Hesap veremeyecek hiçbir işin içerisine girmemiş pırıl pırıl insanlardan oluşan adaylarımız var. İnşallah 15 Mayıs hep beraber yaşayarak dolu dolu geçireceğimiz bir yepyeni Türkiye hayal ediyorum.”şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.