Hava Durumu

Vatandaş zamlara yetişemiyor

Sürekli artan fiyatlar bir türlü durdurulamazken, zamlar asgari ücretlinin canını yakmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

İftar ve bayram alışverişi için çarşıya çıkan vatandaşlar, fiyatlara tepki gösterirken, artık zamlara yetişemediklerini dile getiriyorlar. 
Vatandaşlar baktıklarını alamamaktan, istediği gibi alışveriş yapamamaktan şikayetçi iken zamların ramazan sonuna kadar devam edeceği düşünülüyor. Bir çok vatandaş asgari ücretin yetmediğinden, asgari ücrete yapılan zam oranında gıda ve barınmaya da zamlar yapıldığı için geçinemediklerinden şikayetçi.
RAMAZAN DAVETLERİ BİTTİ
Sokaktaki vatandaş ile görüşen muhabirlerimiz, en fazla artan fiyatlarla ilgili şikayetler alıyor. Görüşlerini aldığımız bir vatandaş, kiracı olduğunu belirterek, ‘’ Her şey bu kadar pahalıyken asgari ücret 8 bin 500 olsa da bir kiracı için boş. Hiçbir ihtiyacı tam olarak karşılayamıyoruz’’ dedi. 
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kültürümüzün bir parçası olan misafir ağırlama geleneği maalesef bu ramazan yerine getirilemiyor.  Ramazan sofrası geleneğinin de bittiğini belirten bir vatandaş ‘’Önceden ramazanda insanlar hazırlık yapar, ramazan başlamadan önce kurban keser, alışveriş yapardı. Herkes iftar için yakınlarını çağırırdı. Hep birlikte iftarlar yapılırdı. Şimdi kimse kimseyi sofrasına çağıramıyor’’ diye konuştu. 
ESNAFA TEPKİ VAR
Fiyat artışlarının bir etkeninin de esnaf olduğunu belirten bir vatandaş ‘’ Ramazan ayında fiyatlara zam gelmesi yeni bir olay değil. Her Ramazan’da bunu yaşıyoruz. Her şeyin fiyatı artıyor, doğru. Ama Ramazan’da bir kere daha neden artıyor?’’ şeklinde konuştu.
Zamlarda herkesin kendisine göre fiyat belirlediğini belirten vatandaş, ‘’ Belediyeler hangi birine baksın, nasıl ilgilensin’’ dedi. 
Esnaf ise ‘Biz de artan maliyet ve enflasyonun karşısında eriyoruz. Durum bizim için de çok zor. Her gün zam geliyor. Biz de baş edemiyoruz Müşteri bir geldiğinde 10 bir geldiğinde 15 deyince dolandırıcı muamelesi yapıyorlar’’ dedi.  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.