Hava Durumu

Misafirin var Gaziantep

Antakya Medeniyetler Korosu yaralarını sarmak için geliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Misafirin var Gaziantep

6 Şubat’ta 11 il’de yaşanan deprem sadece can kayıplarıyla sınırlı kalmadı. Kültürel yaşamı da olumsuz etkiledi. Depremin en çok vurduğu illerin başında gelen Hatay’ın “Antakya Medeniyetler Korosu” deprem felaketinin ardından ilk kez Gaziantep’e misafir olacak.

9 Mayıs akşamı Gaziantep Shimall Otel’de düzenlenecek olan gecenin Proje gönüllüsü Mimar Mustafa Büyükuncu, depremin vurduğu illerin kültür ve sanatsal anlamda da büyük bir yıkım ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek “Hatay tarihten günümüze derin bağları bulunan bir kültür şehri. Hatay ziyareti sırasında şehirde oluşan tahribatı yerinde gördükten sonra büyük bir üzüntü yaşadım. Şehrin yeniden inşaasında her tür etkinliğin yapılabileceği fiziksel bir mekana olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak bir şeyler yapmam gerektiği inancıyla, şehrin sembolü haline gelen Antakya Medeniyetler Korosu’nu Gaziantep’te misafir etmeye karar verdim” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Lütfü Savaş ile de görüşerek, 9 Mayıs gecesi Gaziantep’te bir organizasyon yapmayı planladığını belirten Mimar Mustafa Büyükuncu, geceden elde edilecek gelir ve bağışlarla Hatay Expo yerleşkesinde “Medeniyetler Kültür Sanat ve Kongre Merkezi” yapılmasını Gaziantep'ten başlatmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Büyükuncu “Bu büyük afetin açtığı derin yaraları milletçe sarmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bu noktada bizimde Gazi Şehrimize yakışır bir sözümüz var. 9 Mayıs 2023 tarihinde, Salı günü, saat 19:30'da, Shimall Otel'de  "Antakya Medeniyetler Korosu Konseri" nezdinde komşumuz, kardeşimiz Hatay'ı misafir ediyoruz.Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda proje ve yapımı planlanan "Medeniyetler Kültür Sanat ve Kongre Merkezi"nin startını bu dayanışma konserinde veriyoruz. Gazi Şehrimizin geçmişine, kültürüne, misafirperverlik ve kardeşlik hukukuna uygun şekilde gerçekleşeceğine inandığımız "Misafirin Var Gaziantep" adlı bu organizasyona tüm Gazianteplilerin ilgi ve desteklerini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.