Hava Durumu

“Türkiye’ye örnek olacak merkez”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni yerinde inceledi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Türkiye’ye örnek olacak merkez”

Milletvekili Koçer, “Gaziantep tarihinin en önemli kültür ve sanat yatırımı gerçekleşiyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Onun görev yaptığı bu süre içerisinde Gaziantep’e kazandırdığı bu dev eser, bu önemli bir eser her zaman Gazianteplilerin takdirini kazanacak. Türkiye’de belki de örnek olacak tek bir merkez diyebilirim. Gerçekten gurur duydum” dedi.

Gaziantep’in, ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasında üst sıralarda yer bulması amacıyla inşa edilen D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer beraberinde yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapının önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Yapının son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 250 araçlık otopark bulunduğu bilgini paylaştı.

GAZİANTEP TARİHİNİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR VE SANAT YATIRIMI GERÇEKLEŞİYOR

Yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, şu ifadeleri kullandı:

“Şehitkamil Belediye Başkanımızla ile birlikte Şehitkamil Belediyemizin imzasını attığı en önemli eserlerden bir tanesini birlikte gezdik. Buranın temelini beraber atmıştık. Yaklaşık 11 aylık bir süreç içerisinde burada çok önemli, çok büyük bir eser ortaya çıkmış. İnşallah, birkaç ay içerisinde de hizmete girecek. Gaziantep tarihinin en önemli kültür ve sanat yatırımı gerçekleşiyor. Ben, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Onun atmış olduğu bu imza, ilelebet unutulmayacak. Onun görev yaptığı bu süre içerisinde Gaziantep’e kazandırdığı bu dev eser, bu önemli bir eser, her zaman Gazianteplilerin takdirini kazanacak. Çünkü gerçekten çok büyük bir kompleks. Çok büyük bir kültür ve sanat merkezi burası. Aynı zamanda tiyatronun olduğu, gençlerin gelip çalışabileceği kütüphanenin olduğu, sadece bir mahalleyi değil, Gaziantep’in tamamını kuşatacak etkinliklerin olacağı bir yer. Türkiye’de belki de örnek olacak tek bir merkez diyebilirim. Gerçekten gurur duydum, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Yaşadığım kentte böyle bir eserin yapılmış olması bizim de Milletvekili olduğumuz dönemde, Belediye Başkanımız ile birlikte temel atmasından bu noktaya kadar takip ettik, izledik, onların emeğine şahit olduğumuz bu sürecin, Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah birkaç ay içerisinde de açıldığı zaman Gaziantep’in kültür ve sanat anlamında çok büyük bir boşluğu da dolduracak. Ben, emeği geçen işçisinden mühendisine, başta Belediye Başkanımıza ve onun çok değerli ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Gaziantep’imize, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.