Hava Durumu

Zeytin Fidanlarını Toprakla Buluşturdu

Necibe Nalkıran Ortaokulu TEMA Çalışmasında 

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Zeytin Fidanlarını Toprakla Buluşturdu

Gaziantep Şehitkamil İlçesi Necibe Nalkıran Ortaokulu öğrencileri TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem KATIOĞLU’nu ağırladı. Proje kapsamında öğrencilere ‘’İklim Değişikliği’’ ile geldiğimiz aşama tüm ayrıntıları ile paylaşıldıktan sonra, atık yönetimi, su kullanımı, toprak kullanımı ve hava kirliliği konularında  ayrıntılar paylaşıldı.

İklim Değişikliği Artık Yok İklim Krizi Var

Son dönemde iklim olaylarının kestirilemediği anlık felakete dönüşen hava olaylarının olduğu ve bu tür olayların giderek artma eğilimi gösterdiği, maalesef krize ve felakete dönüşen hava olayları sıkça görüyoruz. Okyanus yüzeyi sıcaklıkları son yüz yılın en yüksek seviyelerine ulaştığı yine kayıtlara yansıyan durumlardan biri oldu. Sanayi devriminden bu yana ortalama sıcaklıkların 1,5 derece arttığını biliyoruz. Bu sıcaklık derecesi küçük görüle bilir ancak kıyas yapmamız gerekirse insanların vücut sıcaklığı bir derece arttığında hemen telaşlanıp havale geçirmeyelim  diye hastaneye gidiyoruz, o halde bir derece bile çok çok önemliyken dünya ortalama sıcaklığı 1,5 derece artmış  durumda. Artan karbon salınımını azaltmamız veya kirlenmenin etkisini azaltmak için geri dönüşüme, ağaçlandırma çalışmalarına, yalıtıma, temiz enerjiye, aşırı tüketim yapmamaya, fosil yakıt kullanan araçları kullanmamaya… çalışmalıyız.

İhtiyacın Yoksa Tüketme

Sunumların ardında okul bahçesinde zeytin fidanlarını toprakla buluşturan öğrenciler, zeytin fidanlarının dikimi, bakımları ve fidanlara yaşatılması için görev üslendiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.