Gaziantep ve Türkiye’nin halı sektöründe ulaştığı seviyeyi yerinde inceleyen Vali Çeber, fuarın her geçen yıl büyüyerek güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fuarın son derece profesyonel bir organizasyonla gerçekleştirildiğini belirten Vali Çeber, tüm hollerin dolu olmasının ve hiçbir standın boş kalmamasının sektörün gücünü açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Ziyaretçilerin büyük bölümünün sektör temsilcilerinden oluşmasının ve önemli iş bağlantılarının kurulmasının da fuarın başarısını gösterdiğini vurguladı.

“Uluslararası düzeyde önemli bir buluşma noktası”

Yabancı katılım oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Çeber, Çin, Amerika, Suudi Arabistan, Katar ve Suriye başta olmak üzere hemen her ülkeden katılımcının fuarda yer aldığını, yabancı sektör temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ile birlikte stantları gezen Vali Çeber, fuarın uluslararası düzeyde önemli bir buluşma noktası haline geldiğini söyledi.

Çeber: “İstanbul Halı Fuarı Gaziantep’in gücünü ortaya koyuyor”

İstanbul Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nı üç yıl önce ilk kez düzenlendiğinde de ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Çeber, fuarın her yıl katlanarak büyümesinin doğru bir vizyonun sonucu olduğunu ifade etti. Bu başarının, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin ve sektör temsilcilerinin isabetli çalışmalarıyla sağlandığını belirtti.

Sektör en zor zamanda bile 2,9 milyar dolarlık ihracat yaptı

Gaziantepli halıcılardan büyük buluşma
Gaziantepli halıcılardan büyük buluşma
İçeriği Görüntüle

Halı ve tekstil sektörünün çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde bu başarının yakalanmasının önemine değinen Çeber, sektörün tüm olumsuzluklara rağmen 2,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve geriye gitmediğini kaydetti. Sorunların aşılması halinde sektörün ülke ekonomisine çok daha büyük katkılar sunacağını söyledi.

Vali Çeber, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve ekibini tebrik ederek, fuara katkı sunan tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti. Dünyanın en büyük halı üretim merkezi olan Gaziantep’in fuarın yükünü üstlenmesinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, Gaziantepli halı üreticilerini kutladı.

Kaplan: Sektörümüzün en prestijli fuarı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan da fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gaziantepli halıcılar olarak, GAİB olarak, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği ile birlikte çıktığımız bu yolda ülkemiz adına büyük bir başarıya imza attık. Önce Gaziantep’i dünyanın en büyük makine halısı üretim merkezi haline getirdik. Üç yıl önce çıktığımız bu yolculukla da ülkemize halı ve zemin kaplamaları alanında dünyanın en büyük, en prestijli fuarını kazandırdık. Üretim, istihdam ve ihracatın yanında fuarcılık alanında da önemli bir başarıya imza atarak ülke ekonomisine katkı sağladığımız için gururluyuz, mutluyuz. Bu başarıda emeği olan tüm arkadaşlarımızı, sektör temsilcilerini kutluyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi