Hava Durumu

Antep Fıstığı Kilosu Ne Kadar? 2023 Güncel Fiyat

Hemen her üründe yaşanan fiyat artışlarından Antep fıstığı da nasibi alıyor. Peki şu anda fıstığının kilosu ne kadar ve üreticiler yeni sezondan ne bekliyor?

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2023 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Antep Fıstığı Kilosu Ne Kadar? 2023 Güncel Fiyat

Hemen her üründe yaşanan fiyat artışlarından Antep fıstığı da nasibi alıyor. Antep fıstığı kilosu geçen yıla göre ciddi oranda artmış durumda. Peki şu anda fıstığının kilosu ne kadar ve üreticiler yeni sezondan ne bekliyor?

Gaziantep’in "yeşil altını" olarak bilinen Antep fıstığında, iklim değişikliği ve yok yılı nedeniyle rekoltede ciddi düşüş yaşanmıştı. Bu sezon da rekoltenin düşük olması ve fiyatların yükselmesi bekleniyor.   Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Antep fıstığı fiyatları ile ilgili açıklama yaptı, Antep fıstığı kilosu ne kadar olacak sorularımıza cevap verdi.  

Antep fıstığı kilosu ne kadar 2023?

Gaziantep’te kavrulmuş Antep fıstığının kilosu 300 TL ile 450 TL arasında değişiyor. Kalite ve iriliğine göre fiyatlar değişiklik gösterirken, yaz aylarına doğru fiyatların bir miktar gerilemesi, hasat sezonunun ardından da kışa doğru fiyatların  tekrar artması öngörülüyor. Aslında her yıl antep fıstığı fiyatlarında bu gelişmeler yaşanıyor.

Antep fıstığı kilosunun şu anda diğer kuruyemiş ürünleri ile paralel yükseldiğini belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, üretim maliyetlerinin ciddi anlamda arttığını ve antepfıstığı üreticilerinin kazanamadığını dile getirdi. Maliyetlerin bu şekilde artmasının doğal olarak Antep fıstığı fiyatlarına yansıyacağını belirten Çolak, bu yıl da antep fıstığı kilosunun artışa devam edeceğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.