Hava Durumu

Bayram Öncesi İlanlardaki Düz Vitesli Araç Sayısı Arttı

Bahar aylarının gelişiyle ikinci el ve düz vitesli araçlara rağbet arttı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bayram Öncesi İlanlardaki Düz Vitesli Araç Sayısı Arttı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve bahar aylarının gelişiyle birlikte ikinci el ve düz vitesli araçlara rağbet arttı. arabam.com’daki ilanlarda en çok 150.000 km. ve üzerindeki araçlar görüldü. Bayramı ve yaz aylarını araçsız geçirmek istemeyen tüketicilerin bütçelerine uygun otomobiller için arayışta oldukları gözlemlendi.

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verilerini paylaştı. Mart ayında ilanlarda en çok 300.000 TL’ye kadar olan araçlar yer aldı. En çok ilana koyulan araçlar da sırasıyla 2012, 2016 ve 2015 yılına ait modeller oldu. Mart ayında ilanlarda en çok düz vitesli araç sayıları arttı ve düz vitesli araçların ilan oranı %68 oldu. Mart ayı boyunca ilanlarda en çok görülen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yılı, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakıt türleri, vites türleri, motor hacimleri, km. değerleri gibi temel verilere göre kategorize edilen ikinci el arabam.com analizi şu şekilde:

arabam.com’da mart ayında ikinci el araç ilanların %71’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makinaları gibi ilanlar ise %1’lik kısmı oluşturdu.

İlanlarda En Çok Görülen Marka ve Modeller

arabam.com’da ilanlarda en çok görülen markalar sırasıyla Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu.

İlanlara model özelinde bakıldığında mart ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Passat ve Civic oldu. Bu modelleri de sırasıyla Polo ve Fiesta takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.