Hava Durumu

Erdoğan’dan esnafa yeni müjdeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da, esnafa müjdeler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Erdoğan’dan esnafa yeni müjdeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlerde imal ettikleri ürünleri internetten satanları vergi muafiyet kapsamına alıyor, muafiyet sınırını da 320 binden 700 bine çıkarıyoruz. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, esnafla ilgili müjdeleri de paylaşarak, "Daha önce esnafımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları da vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olacaktır" dedi.

Her haneden en az bir kişinin işe girmesini sağlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni projeler üzerinde çalışırken çarşı pazardaki durumu da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız. Üretim maliyetleri ile ilgisi olmayan, fiyat artışlarında sebep olanlardan hesap soracağız. Togg'u, Kızılelma'yı, İmece'yi geliştirirken vatandaşımızın kasaptaki ete, süte ulaşımını da kolaylaştırıyoruz. Her seçim, ülkelerin ve milletlerin yol ayrımıdır. Öğrencilerimize ücretsiz kitaplarını veriyor muyuz? 76 üniversite vardı, 208 üniversite var. Sağlıkta attığımız adımlar ortada. Bu bay bay Kemal bir zamanlar SGK'nın genel müdürü değil miydi? Savaş Ay'ın programını izlediniz mi? Öyle değil, böyle, diyor. Ya arkadaş sen bu kurumun başındasın. İcabında devleti feda edeceksin ama hastana iyi bakacaksın. Ulaşımda bize tamamen Trakya'ya kadar Kuzey Yolu ortada. YHT ortada. Ulaşımda atılan bu adımlarla dünyada örnek hale geldik. Daha güzel olacak ama bu ancak bizimle olur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.