Hava Durumu

İkinci el piyasası sessizliğe büründü

İkinci el otomobil piyasasındaki bayram hareketliliği yerini sessizliğe bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 16:47
Kaynak: İHA
İkinci el piyasası sessizliğe büründü

Oto galericiler, bu sessizliğin kısa süreceğini belirtirken, fiyatların iki bayram arasında yüzde 15 kadar artış yaşanacağı öngörüyor.

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan bayram öncesi hareketliliği yerini sessizliğe bıraktı. Şu sıralar ise ikinci el otomobil piyasasında yaprak kıpırdamıyor. Galericiler ise bu sessizliğin kısa süreceğini belirtiyor. Öte yandan, ikinci el otomobillerde ortalama araç fiyatları 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Bu rakamların iki bayram arasında tekrardan güncelleneceği öngörülüyor. Ayrıca, iki bayram arasında ise yüzde 15 ile 20 arasında zam gelmesi bekleniyor.

“Bayram sonrasında otomobil piyasasında hareketlilik olmaz”

Bayram öncesi ikinci el araç piyasasında hareketliğin arttığını belirten galericilrt, “Bu neden fiyatlarda yüzde 10 artmış durumda. Şu anda ise bayram sonrası her bayram sonrası olduğu gibi 10 gün kadar hareketlilik olmaz. Sonrasında ise hareketlilik tekrar başlayacaktır. Fiyat artışlarında vatandaşın ihtiyacı olmadan araç alması büyük etken oluyor. Vatandaşların ihtiyaç dışında araç almamaları lazım. Biz böyle yaptıkça araç fiyatları yükseliyor. En azından ihtiyaç dışında araç almazsak araç enflasyonunu da düşürmüş oluruz. Öngörümüz, kurban bayramına kadar tekrardan ikinci el araç piyasasında yüzde 15 ile 20 kadar fiyat artışı bekliyoruz. Togg’un piyasaya şu anda etkisinin olacağını düşünmüyorum. Ne zamanki Togg seri üretime geçer o zaman fiyatlar geriye çekilir. Bunun süresi ise yaklaşık 4 seneyi bulur. Bizler Togg araçları galerimizde görmek isteriz fakat dediğim gibi seri üretim bunun için büyük etken olacaktır” şeklinde konuştu.

“Ortalama yüksek yıllı ikinci el araçlar 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor”

Araç fiyatlarınada değinen galericiler, “Ortalama yüksek yıllı ikinci el araçlar 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar buralarda ne kadar kalır bilmiyoruz tabi. Önümüzde hem seçim var hem de bayram var. Temennimiz fiyatların düşmese bile sabit kalması” diye konuştular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.