Hava Durumu

Memur müjde bekliyor

Memurlar sosyal medyada maaşlarının erimesine isyan ederek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Memur müjde bekliyor

Ortalama 11-12 bin lira olan maaşları, açlık sınırının bir tık üstünde olan memurlar, sosyal medya aracılığıyla yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.
Son dönemde artan fiyatlar karşısında maaşı iyice eriyen devlet memurları, sosyal medyada bir araya gelerek, seslerini duyurmaya çalışıyor. ‘’Maaşımız kuş oldu. Yüzde 100 zam yapılsa bile maaşımız yoksulluk sınırına yetişemiyor. Beyin göçü başladı. Durdurulmazsa felaket olur.’’ diyerek yetkililere sesleniyorlar.
Memurlar 15 Nisan’da meydana inerek seslerini duyurmaya çalışmıştı. Ancak herhangi bir geri dönüş alamadılar. Sosyal medya aracılığıyla yetkililere seslenen memurlar, durumu açıklamak için ‘’ Bayram öncesi ek zam’’, ‘’ sadaka değil hakkımızı istiyoruz’’ gibi etiketlerle 124 bin tweet atarak Türkiye gündemine girmeyi başardı. Herhangi bir açıklama gelmemesi bazı personellerde isyan sayılacak boyutlarda paylaşım yaptırıyor.
Yoksulluk sınırının 3 katı aşağısında olan maaşları için ek zam isteyen memurlar, geçinemedikleri için şikayetçi.  Memurlar, sosyal medya aracılığıyla sesini duyurmaya çalışıyor.
(E.KAVCI)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.