Hava Durumu

OSB, Toparlanma Yolunda

Depremin etkileri, Mart ticaret rakamlarına da yansıdı

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB, Toparlanma Yolunda

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin etkileri, Mart ticaret rakamlarına da yansıdı. Mart ayında ülke genelinde ihracat ve ithalat rakamları artarken, Gaziantep’te ihracat yüzde 6,8, ithalat ise yüzde 21,8 oranında geriledi. Gaziantep ihracat rakamları depremin yaşandığı Şubat ayına göre iki katına çıkarken, geçen yılın Mart ayı rakamlarına ise yaklaştı. 
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2023 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 artarak 23 milyar 595 milyon dolar, ithalat %3,4 artarak 31 milyar 936 milyon dolar olarak gerçekleşti.
GAZİANTEP OSB, HENÜZ İSTENİLEN RAKAMLARA ULAŞAMADI
6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Şubat ayı ihracat rakamlarında büyük düşüş yaşayan Gaziantep’te, Mart ayı ihracat rakamları hızlı bir şekilde artsa da geçen yılın rakamlarını yakalayamadı.
Gaziantep’te depremin yaşandığı Şubat ayına göre ihracat neredeyse iki katı artış gösterdi. Ancak ihracat rakamlarımız geçen yılın Mart ayının yüzde 6,8 gerisinde kaldı. Gaziantep’te geçen yıl Mart ayında 1 milyar 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl Şubat ayında 525 milyon dolarlık, Mart ayında ise 937 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
İTHALAT RAKAMLARI SEVİNDİRDİ
Diğer taraftan Mart ayı ithalat rakamları sevindirdi. Depremin yaşandığı Şubat ayında 441 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirilmişti. Mart ayında Gaziantep’in ithalat rakamları 593 milyon dolara çıkarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,8 oranında düşük oldu. Geçen yıl Mart ayında 758 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirilmişti.
(Ö.ZOR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.