Gaziantep Tümüklü Gaziantep’i de temsil edecek fuarlar yapılması gerektiğini ve Gaziantep’in artık eski imajını kazanmasını gerektiğini vurguladı.
GAZİANTEP’İN TEKRAR AYAKLANMASI GEREK
Gaziantep’i temsil edecek bir fuar yapılması gerektiğini söyleyen Tümüklü, “4 ve 8 Ekim arası Kayseri’de mobilya fuarına katılacağız. Fakat söyle bir sorun var Kayseri veya İstanbul Fuarı'ndan ziyade Gaziantep'te bir fuarın olması gerektiğine inanıyorum. Yerel yönetimler olsun ve Gaziantep'i yöneten kimler varsa, bu önemli bir konu. Herkes es geçiyor bazı noktaları. Gaziantep’te depremden dolayı imaj zedelenmesi yaşandı. Gaziantep’in tekrar ayaklanması ve toplanması gerekiyor. Gaziantep'te bütün ülkeleri temsil edebilecek burada yaklaşık 1-2-3 fuar yapılması gerekiyor. Sadece bu mobilya sektörüyle değil, terlik, gıda her şeyle ilgili. Gaziantep'te çok büyük yıkımların olmadığını ve üretimlerin devam ettiği imajının tekrardan toparlanması gerekiyor.”dedi.
Uzun yıllardır mobilya kent için büyük çabalar gösteren Tümüklü, “ Proje aşamalarına son noktadayız artık. Bir buçuk aylık falan bir işimiz kaldı. Ondan sonra inşaat aşamasına geçilebilecek mimari, statik, mekanik, elektrik onların proje çizim aşamasındayız. İki aya kadar hepsi temizlenmiş bir şekilde çıkacak ve inşallah inşaatı başlayacak. Zaten devletin bütçesine girdiği için Sanayi Bakanlığı'na herhangi bir sorun yok. Bu bizim birinci etabımız. 2. etabımızla ilgili de yerimiz zaten depremden önce meradan çıkmıştı. Allah izin verirse iki ayın içerisinde orayla da ilgili ikinci etap üyelerimiz için oranında alım işlemlerine başlıyoruz. Yaklaşık orası 414 dönüm ikinci etap. Birinci etapta da yaklaşık AVM ve ticari alanlar dahil sonradan aldığımız ek alanlarla birlikte 150 bin metrekare bir alan kapatılıyor. Yani ikisinin toplamı bin 700 dönümlük bir alanımız var. Bir ve ikinci etabı birleştirdiğimizde mobilyacı esnafına tahsis edilmiş olacak” dedi.
SIRADA BEKLEYEN 200’E YAKIN ESNAFIMIZ VAR
1.etapta yapılacak olan mobilya kentte 75 tane esnafın olacağını söyleyen Tümüklü, “1.etapta 75 tane esnafımız var. 2. Etapta da sırada bekleyen yaklaşık 200’e yakın esnafımız var. Normalde bizim depremden dolayı şanssızlık yaşadık. Bizim bütçemiz 2023 bütçesinden geçen yıl aralık ayında girmişti. Depremden sonra yaklaşık 7 boyunca hiçbir şey yapamadık biz bu sürece kadar. Oğuzeli bölgesinde projelerimiz değişti. Oralara tekrardan sistem kuruldu. A'dan Z'ye sil baştan işlemleri yaptırmak zorunda kaldık. Yani deprem bize psikolojikten ziyade iş olarak da bütün sektörümüzü olumsuz yönde etkiledi. Bizim projemizi de etkiledi. Çünkü zaten 4-5 ay kimse hiçbir şey yapmadı Ondan sonra da çizimlerle ilgili yaşadığımız bu kaymadan kaynaklı sorunları giderdik. Temmuz ayında o sorunun resmi olarak bakanlıktan onaylattık. Artık çizimleri başladı. Statikli elektrikli, mekanikli bunları yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı
ÖZEL BİR SANAYİ SİTESİ OLACAK
Yapılan mobilya kentini depreme dayanıklı ve son sistem olduğunu vurgulayan Tümüklü, “Hepsi özel yapım. Yangına, depreme, o sistemlerin hepsi son sistem. Yani sıradan bir sanayi sitesi değil. Vizyon verecek insanlara katkı sağlayacak özel bir sanayi sitesi olacak” dedi.