Fatma Şahin: Gaziantep gençleri TEKNOFEST’te zirvede
Fatma Şahin: Gaziantep gençleri TEKNOFEST’te zirvede
İçeriği Görüntüle


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yaban domuzları nedeniyle yaşadığı mağduriyet gündeme geldi. CHP’li Meclis Üyesi Ural Yıldırım, yaban domuzlarının tarlalara girerek ekinlere zarar verdiğini belirterek konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.


Ekinler zarar görüyor


Mecliste söz alan Ural Yıldırım, özellikle köylerde yaşayan üreticilerin yaban domuzları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını ifade etti. Domuzların tarım arazilerine girerek ekinleri heba ettiğini belirten Yıldırım, sorunun çözümü için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Yıldırım, "Köylülerimiz bu konuda mağdur. Tarlalara yaban domuzları saldırıyor, ekinleri heba ediyor. Bu konuda bir önlem alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 09 17 At 15.37.44

Önerge için çalışma yapılacak

Yıldırım’ın önergesine cevap veren Meclis Başkan Vekili Halil Uğur ise önergenin değerlendirilmesi için ilgili birimlerle görüşüleceğini belirtti.
Uğur, "Güzel bir önerge, teşekkür ediyorum. Bu önergeyi ilgili daire başkanımızla birlikte mali kesimle görüşelim. Tarafıyla beraber gerekeni yapmaya çalışacağız" dedi.

Whatsapp Image 2026 09 17 At 16.05.04
Kırsal bölgelerde yaşanan sorunun önemine dikkat çeken Uğur, konuyla ilgili çalışma yapılması halinde önergenin hayata geçirilebileceğini ifade ederek, "Yaklaşık bin tane vesul var. Bu konuyla ilgili bir çalışma yaparsak bu önerge geçilebilir. Olabilir, çalışalım" diye konuştu.
Meclis Başkan Vekili Halil Uğur, önergenin değerlendirilmesi için çalışma yapılacağını belirterek Ural Yıldırım’a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi