Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasını ardından, öğrenciler tercih listelerini oluşturmaya başladı. Puanı Gaziantep üniversitelerini tutan öğrenciler, şehirle ilgili yaptıkları araştırmalarda karşılarına öncelikli olarak barınma sorunu çıkıyor.
Yurtlar yeterli değil, kiralar yüksek
Gaziantep üniversiteleri için şehirdeki yurt kapasitesinin yeterli olmadığı şehirde okuyan öğrenciler tarafından dile getirilirken, yeni başlayacaklara barınma sorunu ana sıkıntı olarak anlatılıyor.
Gaziantep’te okuyan üniversite öğrencileri, “Gaziantep pahalı bir şehir. Öğrencilerin Gaziantep’te geçinmesi gerçekten zor. Gıda çok pahalı, kiralık dairelere güç yetmiyor.” yorumunu yapıyor.
Kiralar ortalama 14-15 binden başlıyor
Gaziantep’te öğrencilere kiraya verilen 1+1 dairelerin aylık ücretlerinin 14-15 bin liradan başladığını belirten öğrenciler, “ Daha uygun fiyatlı ilanlar görseniz de, buralar ya üniversiteye çok uzak, ya da yaşanabilecek standartlarda değil. Bir öğrencinin sadece kiraya aylık ortalama 14-15 bin lira vermesi gerekiyor” şeklinde görüş belirtiyorlar.
Gaziantep’te gıda fiyatları da çok yüksek
Gaziantep’in bir gastronomi şehri olduğunu belirten öğrenciler, “ Ancak fiyatlar üniversite öğrencilerine göre çok yüksek. Gaziantep’te okumak istiyorsanız gıda için de ciddi bir bütçe ayırmalısınız.” Yorumunu yapıyorlar