Hava Durumu

Fibroblast Tedavisi ile Cildinize Hak Ettiği Değeri Verin

Medikal estetik kapsamında özellikle son yıllarda öne çıkan fibroblast tedavisi, bir başka deyişle cilt sıkılaştırma işlemini ifade etmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Fibroblast Tedavisi ile Cildinize Hak Ettiği Değeri Verin

Kök hücre uygulaması olarak da bilinen fibroblast tedavisi, cilt görünümüne dikkat edenlerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Medikal estetik kapsamında özellikle son yıllarda öne çıkan fibroblast tedavisi, bir başka deyişle cilt sıkılaştırma işlemini ifade etmektedir. İngilizcesinin “Plasma Fibroblast Therapy” olduğu bu uygulama kapsamında fibroblast hücreler işleme tabi tutulmaktadır. Cildi sıkılaştırarak iyileştiren fibroblast tedavisi, cerrahi operasyonlara alternatif olarak tercih edilmektedir.

Cildinin mevcut görünümünün çok daha fazlasını hak ettiğini düşünenlerin bir numaralı tercihlerinden olan fibroblast tedavisi hakkında bilinmesi gereken birçok detay bulunmaktadır. Bütün bu detaylara hakim olabilmek ve fibroblast tedavisini en ince ayrıntılarına kadar öğrenebilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Fibroblast Tedavisi Nedir?

“Fibrocell” adıyla da bilinen fibroblast tedavisi, kök hücrelerinin hedef alınması ile cildin daha iyi bir görünüme sahip olmasını amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Lazer, enjeksiyon ve diğer cerrahi yöntemlere alternatif olarak tercih edilebilen bu tedavideki temel amaç cildi sıkılaştırmaktır.

Cildi sıkılaştıran ve iyileştiren fibroblast uygulaması, oldukça yenilikçi bir teknoloji ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Uygulama, cildin ihtiyaç duyulan kısımlarına oldukça yüksek frekanslı elektrik akımı boşaltımı işlemini gerçekleştiren plazma kalemi ile yapılmaktadır. Bu süreçte kalemin uç kısımları doğrudan cilde temas etmeden akım bırakmaya devam etmektedir. Oldukça sıcak olan akım, cildin üzerinde küçük delikler açarak mikro ölçüde yaralanmalar oluşturmaktadır. Süreçte bağ dokularında yer alan ve başta fibroblast olmak üzere diğer hücreler etki altına girmemektedir.

Bu tedaviden dolayı oluşan hasarlar ise şu durumların gerçekleşmesine zemin hazırlamaktadır;

·        Deri bünyesindeki proteinlerin parçalanması,

·        Doku yenilenmesi için ideal şartların sağlanması,

·        Fibroblast aktivitelerinin doğrudan uyarılması,

·        Dokuların kasılması,

·        Cildin sıkılaştırılması.

Fibroblast tedavisine adını veren fibroblastlar, cildin en dış katmanının altında yer alan dermis bölgesindeki kolajen ve protein üreten hücreler olarak bilinmektedir. Ciltteki bağ doku ipliklerini şekillendirmekle görevli olan proteinler, dermisteki fibroblastlardır. Bu hücrelerin en temel görevi ise cilde parlaklık ve esneklik kazandıran kolajen ile elastin üretimini desteklemektedir. Genel olarak düşünüldüğünde fibroblast tedavinin ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde anlaşılabilmektedir. Peki fibroblast tedavisine neden ihtiyaç duyulur?

Hücreler, zaman içerisinde kolajen ve elastin üretme yeteneklerini eskisi gibi gerçekleştiremez duruma gelebilmektedir. Bu durum genellikle güneşe aşırı derecede maruz kalan ciltlerde görülmektedir. Sonucunda cilt eski esnekliğini kaybetmekte, sarkma ve çökme gibi fiziksel deformasyonlar yaşanabilmektedir. Bütün bu negatif durumlar ise kişinin kendisinden alınan dokudaki fibroblastlar ile birlikte kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Fibroblast tedavileri, boyun, yüz, çene ve dekolte bölgelerine rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Fibroblast Tedavisinin Estetik Amaçlı Kullanım Alanları Nelerdir?

Fibroblast tedavisi sırasında kişinin kendi kök hücrelerinden yararlanılmaktadır. Dolayısıyla bu işlemin tamamen doğal bir uygulama olduğu rahatlıkla ifade edilebilmektedir. Bu süreçteki uygulamalar hücrelerin yenilenmesi amacıyla yapılan tetikleme işlemleridir. Uygulandığı zaman cildin doğal bir görünüm kazanmasına yardımcın bu işlem, kişinin kendi hücreleriyle gerçekleştirildiği için alerjik tepkimelere neden olmamaktadır. Yıpranan ciltlerin yenilenmesini sağlayan ve aynı zamanda parlak bir görünüm sunan fibroblast tedavisi, estetik amacıyla da yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

Günümüzün estetik anlayışıyla büyük ölçüde örtüşen fibroblast tedavisiyle birlikte aşağıda sıralanan sonuçlara ulaşılabilmektedir;

·        Boyun bölgesinde sıkılaştırma,

·        Kırışıklıkları giderme,

·        Göz kapağını kaldırma,

·        Üst dudaktaki kırışıklıkları giderme,

·        Ciltteki yara izlerini giderme,

·        Ciltteki çatlaklıkların onarılması.

Estetik amacıyla uygulanan fibroblast tedavileri yaygın olarak dudak dolgusu işlemi ile birlikte tercih edilmektedir. Cildiye uzmanları tarafından gerçekleştirilen bu tedaviler, diğer alternatiflerine göre etki süreci ve kalıcılık bakımından çok daha etkili sonuçlar yaratabilmektedir. Fibroblast tedavisinin daha uzun süre kalıcı olabilmesi için kişinin günlük yaşantısında dikkat etmesi gereken birtakım unsurlar bulunmaktadır. Sigara ve alkol kullanımının azaltılması, günlük su tüketimi artırılması, yaş ve genetik unsurlar bu süreç üzerinde etkili olan detaylar arasında yer almaktadır.

Fibroblast Tedavisi Sonrası Nasıl Etkiler Görülür?

Fibroblast tedavisinin başarılı ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi sonucunda herhangi bir yan etki oluşumu beklenmemektedir. Kişinin vücudundan alınan hücrelerin kullanıldığı bu işlem tamamen doğal olduğu için alerjen durumlara sebebiyet vermemektedir. Bu süreç sonucunda yalnızca kişinin sahip olduğu hassasiyetlere bağlı olarak geçici süreliğine bazı komplikasyonlar görülebilmektedir. Bunlar arasında kızarıklık, morarma ve şişlik yer almaktadır. Bu komplikasyonlar, ortalama 1-2 gün içerisinde tamamen kendiliğinden yok olmaktadır.

Fibroblast tedavisinden sonra hücreler, yerlerine yerleştirilmektedir. Kısa sürede elastin ve kolajen üretimine başlayan hücreler ile ilgili beklenen cilt yenilenmelerinin 4 ile 6 hafta arasında gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. 2. enjeksiyondan sonra gözle görülür etkilerin başladığı tedavinin kalıcılığı en az 5 yıl boyunca devam etmektedir. Eğer kişi, tedavi için uygun görülürse bu işlem 5 yıl sonunda tekrarlanabilmektedir.

Op. Dr. Evren İşçi ile Fibroblast Tedavisi

Doku onarımını sağlayarak cildin elastiğini kazanmasını tetikleyen fibroblast tedavisi, yaşlanma karşıtı sonuçların alınması ve yaşlanma etkilerinin azaltılması için sadece alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Op. Dr. Evren İşçi, İstanbul’da hizmet veren özel kliniğinde hasta kabulü gerçekleştirirken kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tedavi planları hazırlamakta ve en uygun tedavi yöntemini başarılı şekilde uygulamaktadır.

Medikal estetik, yüz estetiği ve vücut estetiği alanlarında uzmanlığa sahip olan, fibroblast ve eksozom gibi uygulamaları başarı ile gerçekleştiren Op. Dr. Evren İşçi ile fibroblast tedavisi planınızı istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik şekillendirmek için hemen randevu alabilirsiniz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.