Hava Durumu

İş Güvenliği Ürünleri Neden Kullanılmalı?

İş güvenliği, çalışanların güvenliğinden sorumlu olan işverenler için oldukça önemlidir. İşverenler çalışanlarının iyi korunması ve görevdeyken tüm iş güvenliği ekipmanları ile riskleri minimize etmek ve ortadan kaldırmak ekstra çaba harcıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İş Güvenliği Ürünleri Neden Kullanılmalı?

İş güvenliği ürünleri ile çalışanlarının yaşayacağı kazalara karşı zarar görmemelerini sağlayacak işverenler, bu ürünler içinden en kaliteli olanları seçmelidir. Civtec Cıvata aracılığı ile sahip olacağınız iş güvenliği ürünleri en yüksek kalitede ürünlerden üretiliyor.

İş Güvenliği Ürünleri Nelerdir?

Olası kazalara karşı can kaybını ve zarar görme ihtimalini ortadan kaldıran ürünler oldukça fazla seçeneğe sahiptir. İş güvenliği ürünlerini inceleyelim.

Koruyucu giysi: Özellikle otomobil endüstrisinde çalışanlar koruyucu giysi kullanmak zorundadır. İnşaat işçileri, kimyagerler olası tehlikelere maruz bırakan tüm sektörlerde koruyucu giysilerin giyilmesi mecburidir.

Emniyet Kemeri: Genellikle inşaat sektöründe kullanılır. Merdivenlere tırmanma halinde düşmelere karşı koruma sağlar.

Maske: İşyerlerinde zararlı kimyasallara maruz kalınması durumunda solunan havayı temizleyecek solunum cihazlarına ihtiyaç duyulur.

Eldiven: Kimyasallarla çalışma sırasında koruma sağlar. İnşaat sektöründeki işçiler ellerini korumak için mutlaka eldiven kullanmalıdır. Kimya endüstrisi çalışanları lastik eldiven ve inşaat sektörü çalışanları ise aşınmalara karşı koruyacak metal eldivenler kullanır.

Kulaklık: İnşaat işçilerinin yüksek gürültüye maruz kalmaları sebebi ile kulaklık kullanmaları gerekir. Kulaklık kullanmamak anlık olarak fark edilmese de zamanla duyma yetisi yıkıma uğrayabilir.

Koruyucu gözlükler: Gözlerinizi birçok dış etkenden korur. Güvenlik gözlükleri çeşitli boyut ve şekillerde üretilir. Güvenlik gözlüğü satın alırken, net bir görüş elde edebileceğinizden emin olmanız gerekir.

İş ayakkabısı: endüstriyel ortamlarda, ayaklara herhangi bir şeyin düşme, çarpma olasılığı olan yerlerde, ayak ve ayak parmaklarını korumak amacı ile kullanılır.

Çalışanların Karşılaşacağı Riskler Neler Olabilir?

Çalıştığınız ortama ve sektöre bağlı olarak karşılaşacağınız riskler de değişir. İş güvenliği ürünleri ile bu risklere karşı korunabilirsiniz.

Aşınmış kablolar, açığa çıkmış olan hareketli parçalar ve sürekli yüksek gürültü nedeni ile fiziksel tehlikeler yaşayabilirsiniz. Çalışanlar sektöre bağlı olarak sıvı, gaz ya da katı bazı kimyasal maddelere maruz kalır. Benzin, yanıcı maddeler, duman ve çözücüler işyerlerinde sık karşılaşılan kimyasal tehlikelere örnektir. Çalışanlar ergonomik tehlikelerle de karşı karşıya kalabilir. Bir şey kaldırılması gereken veya zayıf aydınlatma koşullarında çalışma gibi durumlar bunlara örnektir.

 

Her işyeri çalışanlarına potansiyel tehlikelerden korunmaları için eğitim verir. Pek çok şirket güvenlikle alakalı şirket politikaları oluşturur.

Tüm önlemlerin alınmasına rağmen, hala günümüzde işyeri kazaları çok yaygındır. Kullanılan iş güvenliği ürünleri kazaları ve yaralanmaları büyük bir oranda azaltmaya yarar. Maskeleme bandı, iş ayakkabısı, korucu gözlük her sektörde işçilerin kullanması gereken en önemli iş güvenliği ürünlerindendir. Çalışanlarınızın güvenliğini sağlamak için zaman kaybetmeden en kaliteli iş ayakkabısı ürünleri içinden seçimlerinizi yapmak için Civtec Cıvata’ya göz gezdirin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.