Hava Durumu

Meme büyütme operasyonları kalıcı mı?

Meme büyütme, meme toparlama ve meme dikleştirme operasyonları vücut estetiğini geliştiren kozmetik prosedürlerden biridir.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Meme büyütme operasyonları kalıcı mı?

Meme büyütme, meme toparlama ve meme dikleştirme operasyonları vücut estetiğini geliştiren kozmetik prosedürlerden biridir. Bazıları meme büyütme ameliyatları için bir gereklilik olmadığını düşünse de, birçok kişiye farklı şekillerde yardımcı olur. Özellikle moda endüstrisindeki modeller başta olmak üzere pek çok kişi için özgüven oluşturmaya ve fırsatlar yaratmaya yardımcı olur.

Birçok kadın göğüslerinin güzellik standartlarına uyup uymadığı konusunda kaygı taşımaktadır. Meme şekli ve boyutu öncelikle genetiktir ayrıca memeyi orantılı boyuta getirecek doğal bir büyütme tekniği yoktur. Kozmetik cerrahi, vücut parçalarının boyutunu gereksinimlerinize göre değiştirmenin doktor onaylı bir yoludur.

İleri yaştaki kadınlar ve hamilelik sonrasındaki aşamalarda sarkık göğüslerden şikayet etme oranı çok yüksektir. Meme büyütme her iki durum için de bir fırsat sağlar ve ayrıca daha büyük göğüsleri olan kadınlar içinde meme estetiği operasyonları meme küçültme yoluyla sırt ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Bu nedenle, bütünsel olarak çekici bir göğüs, dekolte kullanımıyla gelişmiş vücut imajı için giderek daha yaygın şekilde tercih edilmektedir. Ayrıca obezite tedavisinden sonrada meme küçültme, meme dikleştirme gibi operasyonlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Meme Büyütme Operasyonlarına genel bir bakış

Meme büyütme, meme hacminin bir meme implantı veya hastanın kendi yağı ile değiştirilmesini içerir. Liposuction meme estetiği ameliyatlarında implantla birlikte en yaygın kullanılan kozmetik cerrahi araçlarındandır. Meme estetiği operasyonları genellikle ek dolgu malzemeleri, liposuction yöntemleri, yağ transferleri ve pek çok cerrahi prosedür içerdiği için kalıcı operasyonlar olarak görülmektedir.

Üç tip meme estetiği çeşidi vardır:

        Meme büyütme (Meme büyütme),        Meme dikleştirme (Mastopeksi),        Meme küçültme (Reduction mammoplasty),

Meme büyütme şu kişilere fayda sağlayabilir:

        Genetik yatkınlık veya hastalık nedeniyle çok küçük göğüslere veya deformelere sahip olanlara,        Doğum veya kilo kaybından sonra hacim kaybından şikayetçi olanlara,        Hamilelik nedeniyle çok büyük göğüsler veya sarkık göğüslere sahip olanlara,        Kendilerini daha güzel hissetmek ve özgüvenlerini geri kazanmak isteyenlere,        Sırt ağrısı gibi büyük göğüslere bağlı semptomların hafifletilmesini isteyen kişilere,        Makromasti gibi doğuştan gelen meme kusurlarından şikayetçi olanlara,

Meme büyütme yöntemleri:

 İmplant ile Meme Büyütme        Yağ enjeksiyonu ile Meme Büyütme

İmplantlarla meme büyütme operasyonunda implantları yerleştirmek için iki seçenek vardır. Seçeneklerden biri implantları meme bezinin altına yerleştirmek, ikincisi ise pektoral kasın altına yerleştirmektir. İmplant malzemeleri boyut, şekil ve dış görünüm açısından farklılık gösterir. İmplantlar için kullanılan en yaygın malzeme silikon implantlardır. Silikon implantlar, doğal bir kadın göğsü görünümü için benzersiz bir silikon jel çekirdek ve çok katmanlı kabuk içerir.

Otolog yağ trasferi ile meme büyütme, liposuction yoluyla alınan vücut yağının kullanılmasını içerir. Hastanın vücudundan emilen yağ, memeye enjekte edilmeden önce işlenir. Otolog yağ enjeksiyon pedleri memeyi şekillendirir ve yuvarlak ve daha dolgun bir şekle sokar. Bu meme büyütme tekniği yöntemi hiçbir yara izi bırakmaz.

        İşlem süresi: 2-3 saat        İyileşme süresi: 1-2 hafta        Egzersiz: 3-4 hafta sonra        Ağrı: Ağrısız (genel anestezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.