Hava Durumu

Aktaş, “Yolumuz uzun”

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı ve Yüksek Mimar Vijdan Aktaş, gerçekleşen 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aktaş, “Yolumuz uzun”

‘Umutsuzluğa kapılmak yok, yolumuz uzun’ diyerek seçmene moral veren Aktaş, “Umutsuz durumlarda Cumhuriyet meşalesini yakan Ata’mıza borcumuz var. Bu bozuk düzeni mutlaka değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. 
Aktaş, “Bu değişimi, içinde devrimci Mustafa Kemal Atatürk ruhunu taşıyan, her koşulda emekten ve demokrasiden yana mücadelesinde cesur ve kararlı olanlar yapacaktır! Devletin tüm imkanlarını kullanarak, gerçek dışı montajlarla, provokatif söylemlerle, yanlış algılamalar yaratarak toplumu manipüle etmesine rağmen adil olmayan seçim sürecinde yine de toplumun yarısı net olarak değişimden yana tavrını sandıkta göstermiştir” dedi. 
“KENDİ ENKAZI DEVRALMIŞTIR!” 
21 yıllık siyasi iktidarın bu seçimlerde kendi enkazını devraldığını söyleyen Aktaş, “Toplumun yarısı sandıkta, otokrasi yerine demokrasi, kötülüğe karşı iyiliği, riyaya karşı dürüstlüğü, nobranlığa karşı nezaketi, hoyratlığa karşı hoşgörüyü, taş devrine karşı irfanı, kurnazlığa karşı aklı, iftiraya karşı edebi, yalana karşı doğruyu, torpile karşı liyakati, utanmazlığa karşı saygıyı, arsızlığa karşı tevazuyu, hırsızlığa karşı alınterini, talana karşı emeği, ayrımcılığa karşı eşitliği, zorbalığa karşı hürriyeti, keyfiyet yerine adalet, yoksulluk yerine refah, kuvvetler birliği yerine kuvvetler ayrılığı demiştir. Sonuç olarak 21 yıllık siyasi iktidar ve alkışçıları kendi enkazını devralmıştır” şeklinde konuştu. 
“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Geri adım atmayacaklarını ifade eden CHP Gaziantep 28. Dönem Milletvekili Adayı Vijdan Aktaş, “Biz hiçbir koşulda umutsuzluğa kapılmayacağız, yılgınlığa düşmeyeceğiz ve asla geri adım atmayız, atmayacağız! Her koşulda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, Demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmaya, depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi, kendi doğası ve ekosistemi ile barışık olduğu, İstanbul Sözleşmesinin hayata geçtiği, kadınların sokaklarda katledilmediği, iş cinayetlerinin işlenmediği, tarımın, hayvancılığın, üretimin, eğitimin desteklenip büyütüldüğü bir ülke için emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana mücadele etmeye devam edeceğiz. Emekçilerinin, üreteninin, emeklisini açlığa yoksulluğa mahkûm edenlerin, liyakati yok sayanların kale gibi karşısında olmaya devam edeceğiz. Gücün değil, hukukun üstün tutulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, insan onuruna yaraşır bir yaşamın esas alındığı, Hukuk ve adaletle yönetilen gerçekten demokratik bir ülkeyi hep birlikte var etmek gelecek kuşaklara olan en büyük borcumuzdur” açıklamalarında bulundu. 
“KARANLIKLARI AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ”
Aktaş, “Yüreğinde Atatürk sevgisi taşıyan Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacak olanbu topraklar da yaşayan tüm insanlarımız, her koşulda mücadele azmini ve kararlığını damarındaki asil kanda taşır ve bu yolun sonundaki aydınlık geleceği görür! Gücünü örgütlü mücadelesinden birliğinden, İlkesini 6 okundan alan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Partisi Cumhuriyet Halk Partisi cesur ve kararlı dik duruşu ile bu bozuk düzeni değiştirecektir. Şartların eşit olmadığı ama inancın yüksek olduğu bu seçim sürecinde başta Cumhuriyet Halk Partisinde emek veren tüm yoldaşlarım, Millet İttifakının bir araya getirdiği tüm yol arkadaşlarıma gösterdikleri üstün gayret, emek ve azim için çok teşekkür ederim. Birlikte güçlüyüz ve birleşe birleşe karanlıkları aydınlığa çıkaracağız. “Herkes biliyor, geminin su aldığını. Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu …” Sol yanınızdan umut hiç eksik olmasın! Yürüyüşümüz sürüyor ve dimdik buradayız” diye konuştu.
CEYDA BOZKURT 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.