Hava Durumu

Bir seçim müjdesi de esnafa

Küçük esnafa Kayseri'den müjde veren Erdoğan, "Küçük esnafımıza da müjde vermek istiyorum, prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmayla inşallah 1 milyon esnaf yararlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2023 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bir seçim müjdesi de esnafa

Küçük esnafa Kayseri'den müjde veren Erdoğan, "Küçük esnafımıza da müjde vermek istiyorum, prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmayla inşallah 1 milyon esnaf yararlanacak. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Milletimize verecek daha çok müjdemiz var" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, küçük esnafın prim ödeme gün sayısının SGK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne indirilmesine yönelik açıklaması esnafı mutlu etti. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlenmesinden faydalanamayan çok sayıda esnaf ve sanatkarın, beklentilerine yönelik olarak SSK'lı çalışanlar ile esnafın çalışma gün sayısının 7 bin 200 güne eşitlenmesi haberinin sevindirici olduğunu belirttiler.
Primlerini ödemekte zorlananlar için sevindirici haber olduğunu belirten esnaf temsilcileri, “Küçük esnaf ve sanatkarlarımız kendi yağıyla kavrulan küçük sermayeleri olan insanlarımız. Primlerini ödemekte zorlananlar için de çok iyi bir haber oldu. Müjdeli haber oldu.” şeklinde konuştular.
Kararın yerinde olduğunu belirten bir esnaf,“Bizim için çok güzel bir haber, 5 yıl önce emekli olacağız. Gerçekten mutlu olduk, bu haberi duyunca. Erken yaşta emekli olacağız. Yanımızda çalışan işçiler 7 bin günde emekli olurken biz 9 binde emekli oluyorduk. Kısmet olursa şimdi onlarla birlikte aynı günde emekli olacağız. Daha az prim ödeyip erken emekli olacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.