Hava Durumu

BORÇLANMA TARTIŞMASI

Depremden sonra ilk kez toplanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi gündeme olaylı başladı. Depremde kurtarma çalışmalarının başlattığı gerginliği borçlanma maddeleri devam ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
BORÇLANMA TARTIŞMASI

Gündemin 19. Maddesinde yer alan Japonya uluslararası işbirliği ajansı tarafından karşılanacak olan  ‘’Yerel Yönetimler Çevre Geliştirme Alt Projesi’’ inin 1.500.000.000.00 Japon Yeni’nin kullanım hakkı için Fatma Şahin’e yetki verildi.

 Bir diğer gündem maddesinde ise nüfus artışı göz önünde bulundurularak barınma, toplu ulaşım, su ve kanalizasyon başta olmak üzere yaşam kalitesinin artırılması için iller bankası yada özel bankalardan 3.000.000.000.00 TL tutarına kadar iç kredi kullanım hakkının imza yetkisi Fatma Şahin’e oy çokluğu ile verildi.

Bu gündem maddeleri ile ilgili söz olan  CHP meclis üyesi Yılmaz Kireç ’’ Borçlanma biraz fazla olmadı mı? Geçen dönemde 1.000.000.00 borçlandık. Diye karşı çıkarken Şahin ‘’ Bu aslında yeni bir kredi teklifi değil, bunlar aslında devam eden ve Japonya’nın proje yarım kalmasın diye ek destek olarak sunduğu rakamlar. Ayrıca bunları kredi olarak değil, hibe olarak düşünebiliriz’’ dedi.

Kireç ‘’ Başkanım bunun geri dönüşümü ve ödemesi biraz zor olacak. Biz borçlanma ile ilgili bazı oylamalara red verdik ancak İslahiye’de yapılacak olan alt yapı çalışmasına onay verdik çünkü ihtiyaçları vardı’’ şeklinde konuştu. Cari borçlanma ile ilgili bütçe istenildiği zaman biz bunun nereye gideceğini bilemiyoruz’’ dedi.

Fatma Şahin bu borçlanmalar cari borçlanma olmadığını söylerken bütçenin bahsi geçen projelere aktarılacağını ve 14 bölgede yapılacak olan iyileştirme çalışmaları için olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.