Hava Durumu

Büyükşehir Meclisi’nde deprem gerginliği

Depremden sonra yapılan ilk meclis toplantısı olması nedeniyle, depremde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde depremden sonra yapılan ilk meclis toplantısı olması nedeniyle, depremde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi. Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Sezer Cihan, belediye olarak 4 bin 918 personel ile deprem bölgelerinde görev yaptıklarını dile getirdi.
CHP’Lİ ÜYELERDEN TEPKİ
CHP kürsüsünden söz alan Gamze Kahramanlı ve İbrahim Şahin deprem sonrasında yapılan kurtarma çalışmalarının yetersiz kaldığını belirterek, insanların çaresiz bırakıldığını dile getirdiler.
AKP kürsüsünden İslahiyeli  Mehmet Hamzaoğlu ise Büyükşehir Belediyesi'nin alanda aktif çalışmasına vurgu yaparak " Ben burada kimsenin güzellemesini yapmıyorum, iktidar partisinin meclis üyesi olarak değil bir İslahiyeli olarak konuşuyorum. Büyükşehir her yerdeydi. Diğer ilçe belediyelere elbette eleştirileriniz olabilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi tüm personeli ile her zaman sahadaydı" dedi. 
CHP sıralarından İbrahim Şahin Hamzaoğlu’na tepki göstererek, " İnsanların yanından geçerken çığlıklarını duyduk. Ben yıllardır özel harekatçılık yaptım. Ben asla bu kadar aciz kalmadım ve karşı tarafı asla bu kadar aciz görmedim. Kurtarmada neden vatandaş kendi imkanlarıyla çalışmak zorunda kaldı? Kimse yardıma gelmedi" dedi. "dedi. 
Depremdeki çalışmalar ile ilgili uzun süre devam eden karşılıklı tartışmalar, daha sonra Sezer Cihan’ın sunuma başlaması ile sona erdi.
(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.