Hava Durumu

Büyükşehir Meclisi’nde yeni isimler

İstifalar nedeniyle yeni isimler dahil oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir Meclisi’nde yeni isimler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, milletvekili adaylığı için yapılan istifalar nedeniyle yeni isimler dahil oldu. İstifa eden 5 ismin yerine yeni isimler meclis üyesi olurken, Milletvekili adayı olan Meclis Başkanvekili Latif Karadağ’ın yerine Yusuf Erdem Güzelbey, Meclis Başkanvekili seçildi. Yine adaylık için istifa eden Ayşenur Mirkelam’ın yerine Mustafa Kaplan, divan katibi olarak seçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk oturumunda milletvekili adaylık istifaları nedeniyle, boşalan üyeliklere yeni isimlerin getirilmesi gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istifa eden 5 kişinin yerine Ahmet Batmaz, Mehmet Sucu, Sait Şahin, Hilmi Öztürk ve Hasan Oğuz, seçim kurulu tarafından atandı.
Ayrıca mecliste başkanvekili ve divan katibi görevlerinde de değişiklik yaşandı.  Milletvekili adayı olan Meclis Başkanvekili Latif Karadağ’ın yerine Yusuf Erdem Güzelbey, Meclis Başkanvekili seçildi. Yine adaylık için istifa eden Ayşenur Mirkelam’ın yerine Mustafa Kaplan, divan katibi olarak seçildi.
Komisyon seçimleri yapıldı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan toplantısında ayrıca Encümen, Plan ve bütçe, imar ve bayındırlık, ulaşım, eğitim kültür ve spor, çevre ve sağlık, hukuk, tarife, turizm ve estetik, kadın – erkek fırsat eşitliği, tarım komisyonları üyelerinin seçimleri de gerçekleştirildi.
(Y.ANKAY)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.