Hava Durumu

“Gaziantep’in avantajları da sorunları da büyük”

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Murat Sarısaç gazetemizi ziyaret ederek, çalışmalar ve seçim süreci ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Murat Sarısaç, Gaziantep’in hem kültürel hem ekonomik anlamda önemli bir kavşak olduğunu belirterek, “Bu kadar avantajlı bir kent olmasına rağmen çok da büyük sorunlar yaşıyor, tarım alanları daraltılmış. Çarpık bir kentleşme, işçi emekçinin tam olarak hakkını alamadığı ve kentte uyuşturucunun yaygın olması büyük sorunlardandır.” dedi .
Gaziantep milletvekili adayı olmadan önce HDP Van milletvekili görevini üstlenen Sarısaç, halkın vekilliğini yapmaktan gurur duyduğunu ve laik olmaya çalıştığını belirtti. Gaziantep'te ikinci sıra milletvekili adayı Murat Sarısaç “Türkiye'de şuan genel anlamda toplumu esas almayan ,toplumun dinamiklerini esas almayan bir yönetim biçimi var zaten yüzyıldır verilen mücadele bu. Toplumun dinamiklerini, kültürünü toplumların iç içe yaşanmışlığını önceki tarihselliğini esas almadan tekçi bir anlayışla sürekli bu iktidarlar tarafından feda edildiği için Türkiye genelinde böyle bir sorun var.” dedi.” 
Hâla bu yapısal sorunların devam ettiğini belirten Sarısaç gün geçtikçe bu sorunların büyüdüğünü belirtti. İktidarın 21 yıllık sürecine değinen Murat Sarısaç,bir sistem sorunu olduğunu belirterek toprak sorununa değindi. Sarısaç, “Türkiye’deki toprakların hem kültürel anlamda hem maddi anlamda çok zengin olmasına rağmen bugün Türkiye yoksullukla karşı karşıya dolayısıyla bu sadece hükümet meselesi değil sistem meselesidir “dedi.
Sarısaç, Gaziantep'in hem kültürel hem ekonomik anlamda önemli bir kavşak olduğunu belirterek Gaziantep'in sanayi tarım alanlarındaki avantajlarına değindi. Sarısaç “Bu kadar avantajlı bir kent olmasına rağmen çok da büyük sorunlar yaşıyor, tarım alanları daraltılmış. Çarpık bir kentleşme,işçi emekçinin tam olarak hakkını alamadığı ve kentte uyuşturucunun yaygın olması büyük sorunlardandır.” dedi . Gaziantep'in gençlerinin yurt dışına gitme isteğinin iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, TÜİK verilerine göre 18 bin Gaziantepli gencin yurt dışına çıkmasının önemli bir sorun olduğunu belirtti.,
Gaziantep Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Murat Sarısaç ”Buraya geliş amacım görülen olumsuzlukları buradaki yerel dinamiklerle birlikte çözmek olacaktır. Bu kadar farklı kültürün yaşadığı bir yerde doğru bir siyaset izlendiğinde ve yerel esas alındığında bu sorunlardan kurtulmak mümkün.”dedi. Deprem sürecindeki zorluklardan bahseden Sarısaç, kira durumdan bahsetti. Vatandaşın ev bulmakta zorluk çektiğini söyleyen Sarısaç, düzeltilmesi gereken sorunların başında geldiğini söyledi. 
Türkiye genel seçimlerine çok az bir süre kalmışken Sarısaç seçim sürecindeki gerginliklerini halktan yana olmadığını belirtti. Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıya da dikkat çeken Sarısaç, Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu açıklamalarından dolayı olduğunu belirtti. Seçim sürecindeki kutuplaşmaları geçmiş sürece dayatan Sarısac, “Deprem yaşadığında siyasetteki kutuplaşmanın hiç bir alanda karşılık bulmadı. Aksine insanlar bundan yoruldu. Biz 11 ili tamamen gezdik. İlk günden beri,d eprem alanlarında Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar vardı. Biz o dayanışmayı gördük dedi”. 
Gaziantep’te seçim sürecinde her hangi bir sorun yaşamadığını belirten milletvekili adayı, “Seçmen bize oy versin vermesin hiç farketmiyor. Bütün hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket ediyoruz.  Parti olarak kişileri veya koltukları tartışmadık . Bütün toplumun değerlerini esas alan hukuku öne alan bir duruş ile her şekilde toplumumuzun yanında olacağız. “dedi.
Secmenlere seslenen Sarısaç, “Gaziantep halkının demokrasi ve barışa özlemini çok iyi biliyoruz. Çünkü demokrasi barış ve hukuk devleti olmak sadece belli bir kesimi ilgilendiren bir durum değildir. İlk görevimiz mecliste sadece bize oy veren değil hepsinin temsilcisi olmak olacaktır.” dedi. 
Sarısaç “Şimdiden Gaziantep halkının birlikte yaşam mücadelesinin yeni yüzyılını buradan kutluyorum.” diyerek konuşmalarına son verdi.
(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.