Hava Durumu

Gaziantep Milletvekili Adayı Demir, gençlerle bir araya geldi

Gaziantep’te gençlerle buluşan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şehzade Demir, yeni yüzyılda Türkiye’nin tam bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep Milletvekili Adayı Demir, gençlerle bir araya geldi

Şehitkamil ilçesindeki Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen buluşmaya HÜDA PAR Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şehzade Demir, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ, partililer ve çok sayıda genç katıldı.

Program HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı.

“Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor”

Bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini belirten Üstündağ, “Bir seçim sürecindeyiz ve 14 Mayıs’ta sandıklara gidip oy kullanacağız. Ama bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini hatırlatmak istiyorum. Bu seçim bir tarafta değerlerimize, inancımıza, aile yapımıza, toplumsal cinsiyet eşitliğini yani sapıklığı ve iktidarları döneminde bu memlekete hiçbir faydası olamayanların, kendi menfaatlerini milletin menfaatinin üstünde tutanların ve küresel emperyalizmin desteklediği birisi.  Diğer tarafta bu memlekete hizmet etmiş, toplumun sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışmış ve bağımsız bir Türkiye için çalışmış biri var. Bu zihniyet başa gelirse ki inşallah gelmeyecek bizlere bir yüzyıl daha kaybettirecektir. Bunun farkında ve bilincinde olalım.” dedi. 

“HÜDA PAR gençlerin partisidir”

Gençlerin büyük bir aktör olduğunu belirten Üstündağ, “Sizleri bilen sorunlarınıza çözümler üreten, sizi anlayan ve siz değerli gençlere değer veren önemseyen ve bunu teşkilatlarının büyük bir çoğunluğunu gençlerden oluşturan HÜDA PAR siz değerli gençlerin partisidir. Gelin sorunlarımızı ve bizi önemseyen ve kıymet veren HÜDA PAR'ın Adaylarını meclise gönderelim ve biz gençlerin gür sesi olmalarını sağlayalım. Bu seçimde gençlerin büyük bir aktör olduğunu onlarda biliyor ama onlar sizi bir siyasi obje olarak görüyorlar. Ama biz HÜDA PAR olarak sizleri yarınların siyasetçileri ve yöneticileri olarak görüyoruz ve sizleri önemsiyoruz. İnşallah bu seçimi gençler olarak ülkemizi ikinci yüzyıla taşıyacak olan cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinizi vererek ulaştıralım.” şeklinde konuştu. 

HÜDA PAR Genel sekreteri ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şehzade Demir ise pazar günü yapılacak seçimin öneme vurgu yaparak gençlerden son saatlere kadar sahada olmalarını ve seçimler için çalışmalarını istedi.

“Herkese ulaşmamız gerekiyor”

Bir tek oyun bile çok önemli olduğunu belirten Demir, “Seçime sayılı günler kaldı halen yapılması gereken çok şeyin olduğunu düşünüyoruz. Bir tek oy bile çok büyük bir değer ifade edebilir. Genç kardeşlerim belki siz bu seçimin ne kadar büyük bir önem arz ettiğini çok da anlamayabilirsiniz. Geçmişte yaşananları, cumhuriyetin kuruluşundan şimdiye kadar Türkiye'nin yaşadığı süreçleri, yaşanan acıları, CHP zihniyetinin memlekete kaybettirdiklerini çok bilmeyebilirsiniz. O süreçlerin bir daha bu ülkede yaşanmaması için bir kez daha hatırlatmada bulunarak yapılabilecek her şeyin yapılmasını özellikle istirham ediyor ve istiyorum. Şu son günlerde bir kez daha düşünün kimi eksik bıraktığımızı bir kez daha düşünerek, eksik kalanları tamamlama noktasında bir çalışma içerisine girmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye yüzyılında birlikteliğin teminatı olan ruhu bir daha canlandırma sorumluluğumuz var” 

Türkiye’nin yeni bir yüzyılın girişinde olduğunu belirten Demir, “Bizim toplumumuzun geleceğini inşa etme, değerlerini muhafaza altına alabilme, insanlarımızı toplumumuzu Allah'a yakınlaştırma, günahlardan uzaklaştırmak suretiyle dünya ve ahiret selametine erdirme gibi bir emrimiz var. İnancımız ve misyonumuz daha önceki asırlarda binlerce yıl insanlara huzur, selamet, kardeşlik ve adalet içerisinde bir ömür yaşatmıştır. Bunun bir kez daha tekrarlanması, bir kez daha yaşanması ve toplumumuza o saadeti bir kere daha tekrarlatmak çok uzak bir emel değil. Ama o dönemde o saadetlerin nasıl yaşandığını, günümüzde o saadetten niye uzaklaştığımızı da çok iyi bilmemiz gerekiyor. Dünyada adaletin, insanlığın, barışın tesis edilebildiğini geçmişte gördük. O dönemin yönetim anlayışında adaletten başka bir şey yoktu. O dönemin devlet anlayışında herhangi bir daraltma yoktu. Hiçbir fark gözetmeksizin, herkesin arasında adil bir yönetim eşit bir anlayış, farklılıklara takılmadan hizmetin, adaletin herkese götürülebildiği ulaşılabildiği bir dönem yaşandı. O dönem yönetim tarzının merkezinde etnik aidiyetler yoktu. Bu farklılıklar olmadığı için yönetim görevi gören büyüklerin anlayışında da İslam adaletini ikame etmek gibi bir temel işlev vardı. İnsanı merkeze alan, adaleti merkeze alan, hukuku merkeze alan anlayış nedeniyle insanlar barış içerisinde, kardeşlik içerisinde kalabildi. Omuz omuza vererek, kardeşlik hukukunu tesis ederek, İslam'ın sancağını, adaletin mesajını, kardeşliği kıtalara götürerek, asırlarca huzur ve barışın, adalet ve hukukun teminatı oldular. Sonra yönetim merkezimizin temeline farklı şeyler girdi. Etnik aidiyetler daha belirleyici oldu. Devlet yönetimindekilerin özellikleri içerisinde dürüstlük, adalet Allah korkusu gibi hasletler kaybolunca bizi farklı kılan unsurlarımızda ortadan kalktı. Şimdi bir kez daha buna şiddetle ihtiyacımız var. Türkiye malum olduğu üzere yeni bir yüzyılın girişinde. Bu geçen yüzyılda yaşanan acıların bir daha yaşanmaması, gelecek yüzyılın insanımız, toplumumuz, memleketimiz ve bütün bir İslam alemi için kayıp bir yüzyıla dönüşmemesi için yeni bir yol haritası ortaya çıkarmamız lazım. Sayın cumhurbaşkanımız da bu nedenle Türkiye yüzyılı temasıyla seçim startını verdi. Türkiye yüzyılında insanlar arasında adaletin, barışın, kardeşliğin, birlikteliğin teminatı olan ruhu bir daha canlandırma bir daha ortaya çıkarmak gibi bir sorumluluğumuz var.” dedi.

 “Yeni Türkiye tam bağımsız bir ülke haline gelmelidir”

Türkiye’nin kendine yeter hale gelmesi gerektiğini belirten Demir, “Türkiye bu yeni yüzyılda tam bağımsız olmalıdır. Yeni Türkiye tam bağımsız bir ülke haline gelmelidir. Biz getirmeliyiz. Kendi iç barışını tamamlamalıdır. Memleketimiz etnik aidiyetleri, farklılıkları aşmalıdır. Merkeze kardeşliği, adaleti, memleketin her köşesinde yaşayan bütün insanlarımızın ortak maslahatını merkeze alan bir devlet anlayışını merkeze almamız gerekiyor. Memleketimiz bu yeni asırda batıya olan muhtaçlığını, zaruretini kapatmalıdır. Bütün yönleri ile kendi kendine yeter hale gelmelidir. Bizim onların kokuşmuş kültürlerine, kokuşmuş müfredatlarına, kokuşmuş insanlıklarına ihtiyacımız yoktur. Bizim asırlarca insanlara hükmeden, adaleti tesis eden, kendi medeniyet değerlerimize ihtiyacımız vardır. Askeri anlamda Türkiye ne Amerika'ya ne Rusya'ya ne başka hiç kimseye muhtaç olmamalıdır. Kendi savunmasını kendisi tamamlamalıdır. Hiçbir ülkeden silah ve malzeme alacak duruma düşmemelidir. Ülkemiz teknolojik anlamda hiç kimseye muhtaç olmamalıdır. Kendi altyapısını tamamlamalı, ihtiyaç duyulan her şeyi kendi imkanlarıyla yapabilmelidir. Kültürel anlamda batıdan ithal edilen bütün yasaları, mevzuatları elimizin tersiyle itip kendi medeniyet değerlerimizi inşa etmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

“Bu seçim hür kadroların değerlerinin anlaşılacağı bir seçim olacaktır”

Kardeşliğin merkeze alınması gerektiğini belirten Demir, “Gençlerimiz arasında geleceği inşa edecek olan gençlerde, İslam ahlakını, insanlığı, erdemi, kardeşliği, adaleti merkeze alıp bu özelliklerle yeni neslimizi yetiştirip yola koyulmalıyız. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerin bu hasletler noktasında hiçbir eksiğinin olmaması gerekiyor. Aksi halde biz tam bağımsız bir ülke olamayız. Batıya muhtaçlığımız devam edecek. Kendi ülkemizin içinde adaletin tesis edilmesi noktasında istediğimiz noktaya gelemeyeceğimiz gibi İslam ülkeleri içerisinde de barışın adaletin huzurun teminatı olamayacağız. Bu yeni yüzyılda ihtiyaç duyduğumuz erdemi, kardeşliği, adalet mekanizmasını sadece İslam kardeşliğini merkeze alan birliktelik anlayışını oturtmamız gerekiyor. İslam şemsiyesini İslam medeniyetini merkeze almamız gerekiyor. Bu aynı zamanda insanlık medeniyetidir. Birlikte yaşayabilme kültürüdür. Adaletin ikamesinin temel taşıdır.” diye konuştu.

Demir, “Hür gençlik, ırklara takılmayan, ortak değerleri merkeze alan ve bu perspektifte inşa edilecek bir memleket tasavvuru ile hareket ediyor. Bu tasavvurumuzu dünyanın tamamına ulaştırmak uzun vadede bizim programımızdır. Ancak kısa vadede ve orta vadede, bunu memleketimizde yaygınlaştırmak bizim boynumuzun borcudur. İnsanlar arasında kardeşliği, beraberliği, insanca yaşamanın hukukunu oturtursak bu memleketin düşmanı olan yapıların, bizi birbirimize düşürmesine, engel olacağız. Bu yeni yüzyılda Türkiye'nin tam bağımsızlığını inşa etmek bizim sorumluluğumuzun altındadır. Bunu biz yapacağız. Hür gençliğin hayat felsefesi, memleketin tam bağımsız olmasının hamuru ve mayasıdır. Biz toplumumuz içerisinde huzurun, birlikteliğin, kardeşliğin, emniyetin güvenin teminatı olmalıyız. Hür gençliğin mensubu her bir kardeşimiz, kendi çevresinde güvenin ve kardeşliğin temini olmalıdır. Hür gençliğin her ferdinin gelecek perspektifi farklılıkların yok sayılmadığı etnik unsurların değil sadece kardeşliğin ve adaletin yer aldığı bir perspektifte olmalı. Memleketi de bu şekilde ikame etmenin gayret ve çabası içerisinde olmalıdır. Hür gençliğin amacı ve hedefi budur. Türkiye'nin yeni yüzyılda tam bağımsız hale gelmesi ancak bu değerlerle mümkün olabilecektir. Bu seçim Allah'ın izniyle hür kadroların anlayışının kıymetinin anlaşılacağı bir seçim olacaktır. Bu seçim hiçbir farklılığa takılmadan memleket sevdası ile yola çıkan hür kadroların değerlerinin anlaşılacağı bir seçim olacaktır.” dedi.

Samimi bir ortamda geçen buluşmada, gençler merak ettikleri konularda sordukları sorulara cevap buldu. 

Programın sonunda Demir, Dua Yayıncılık’tan çıkan Kıskaç isimli kitabını imzaladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.