Hava Durumu

Gaziantep’te İktidar Adayı Kazanıyor

Yerel Seçimler için yapılan anketlere göre… 

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’te İktidar Adayı Kazanıyor

Polimetre Araştırma Şirketi, Yerel Seçimlere 5 aydan az bir süre kala çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Araştırmanın Gaziantep ile ilgili bölümünde, ‘’Gaziantep’te İktidar Adayı Kazanır’’ ve ‘’İYİ Parti’nin Seçim sonucuna hiçbir etkisi yoktur’’ notu, muhalefet partilerine adeta şok etkisi yarattı.

Yerel Seçimlere 5 aydan az bir süre kala AK Parti ve MHP’de seçim startı verildi. Ak parti 9 Kasım, MHP ise 13 Kasım tarihi itibariyle aday adaylarının başvurularını almaya başlarken, Muhalefet partilerinde Yerel Seçim takvimi açıklanamadı.

13 Büyükşehir Arasında Gaziantep’te Var

Araştırmada dikkat çeken bir başka ayrıntı ise ‘’İktidarın Kesin Kazanır’’ başlığı altındaki iller oldu. Buna göre, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 13 Büyükşehir’de Cumhur İttifakı adayları seçimleri kesin olarak kazanıyor.

Gaziantep’te İktidar Adayı Kazanır

14 Mayıs Seçimlerinde yüzde 5,5 oranında Gaziantep’ten oy alan İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Seçimlerine etkisi de Araştırma sonucunda yer aldı. Buna göre, İYİ Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Seçimlerinin kazanılmasında hiçbir etkisi olmayacağı ve iktidarın kesin olarak seçimleri kazanacağı notu düşüldü. 31 Mart Seçimlerinde İktidar bloğunun 674 bin, Muhalefet bloğunun ise 446 bin 892 oy alacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.