Hava Durumu

'Güvenlik Nedeniyle İptal Edildi'

9 Mayıs Salı günü Gaziantep’e gelmesi beklenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in programı, son anda iptal edilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, program iptali için Erzurum’da yaşanan olayları gerekçe göstererek, güvenlik nedeniyle Akşener’in gelişinin ertelendiğini duyurdu.
İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, Genel Başkan Meral Akşener’in iptal edilen programı ile ilgili de konuştu.
ALGI OPERASYONLARI İLE MÜCADELE EDİYORUZ
Algı operasyonları ile mücadele ettiklerini belirten Başaran, “Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimine artık sayılı günler kaldı. İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak tüm organlarımızda sahadayız ve millet ittifakı ile örnek bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyor. 
Bu seçim yarışında bir yandan propaganda çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan algı operasyonları ile mücadele ediyoruz. Seçim bir yarıştır ve rekabettir. Elbette partiler arasında stratejik bir mücadele olacaktır. İyi Parti olarak bu süreci de iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Öfkemiz aklımızın önüne geçmeden hareket etmeye büyük özen gösteriyoruz.”dedi.
HİÇBİR SIKINTI YOK
İyi Parti Gaziantep teşkilatı olarak tüm organlarıyla sahada olduğunu aktaran Başaran, “Millet ittifakıyla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan algı operasyonları ile uğraşıyoruz” dedi.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gaziantep’te yapacağı mitingin iptali konusunda da algı operasyonları yapıldığını ifade eden Başaran, “Dana altında buzağı arayan söylemler nedeniyle bu açıklamayı gerçekleştiriyoruz” dedi.
GÜVENLİK NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ
Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı miting esnasında yaşananlara değinen Başaran, “Bu konuda bir tasarruf almamız gerekiyordu. ‘Miting alanı küçüldü, kalabalık bulamayacaklar’ şeklinde ucuz yakıştırmaları yapanların Erzurum’daki olaylarda yaralanan küçük evladımızın kanlı yüzüne bir kez daha bakmalarını tavsiye ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın ziyaretini güvenlik nedeniyle iptal ettik” dedi. 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Adana’da miting iptali ile alakalı istişare yaptıklarını aktaran Başaran, “Kaygılarını anlattılar. Bizler de haklı bulduk. Seçim sonrası Gaziantep’i özel olarak ziyaret edeceklerini ifade  etti. İl yönetimimizin genel merkezle soğuk rüzgar yaşadığı yönündeki tüm algılar gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

İyi Parti’nin seçmenlerinin moral ve motivasyonunun düşürülmeye çalışıldığını anlatan Başaran, “Akıl hesap yaparken kader gülermiş” dedi. 
Polemiklere girmeden hedefe ilerlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başaran, “İYİ Parti olarak neredeyse hemen hemen her gün genel merkezimizle koordineli bir şekilde propaganda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür ucuz polemiklerle teşkilatımızın ve bize gönül vermiş dava arkadaşlarımızın ve en önemlisi İYİ Parti’nin değerli seçmenlerinin moral ve motivasyonunu düşürmeye çalışan kesimler şunu çok iyi bilmelidir ki; Akıl hesap yaparken kader gülermiş. 
Sonuç olarak, bugünden itibaren bu tür polemiklere girmeden sadece hedefimize odaklanarak çalışmaya devam edeceğiz. İYİ Parti Gaziantep’te beklenenin üzerinde bir oy ile hedefine uzanacaktır. Sahada bunu görüyoruz. 14 Mayıs’ta tarih yazacağız. 
Bu seçimde tüm teşkilatımız büyük emekler veriyor. Çoluk çocuğundan ayrı kalıyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylemek isterim, benim bu teşkilata ve dava arkadaşlarıma sözüm var. Söz namustur. Siyasi hayatımda küçük bir dalgada gemiyi terk eden olmadım. Biz engin denizleri aşarak, tüm algıları arkada bırakarak tarihin akışını değiştirmek için bu yola çıktık. İşte bu yüzden diyoruz. Tarih yazacağız diyoruz. 
 Sigortacı hasarda belli olur, lider krizde belli olur. Bu seçiminde sonucu belli. İYİ Parti siyasetin amiral gemisi olacaktır.”dedi.
(C.BOZKURT)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.