Hava Durumu

“Karanlığa karşı umudu savunmaya geldik”

Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayları basın mensuplarıyla buluştu. Yeşil Sol Parti Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı Sevda Karaca, “Bu karanlığa karşı aydınlığı, bu karanlığa karşı umudu, bu karanlığa karşı eşitliği, bu karanlığa karşı özgürlüğü savunmaya geldik diyoruz. Bunun için buradayız diyoruz.”dedi.
14 Mayıs 2023 seçimleri yaklaşırken siyasi partilerde seçim hareketliliği hızlandı. Başta basın organlarının yaşadığı sorunlar olmak üzere çeşitli konulara değinildi.
Yeşil Sol Parti Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı Sevda Karaca, 17 yıl gazetecilik yaptığını ve gazetecilerin özellikle seçim sürecinin ağırlığında çok zor koşullarda çalıştığını oradan oraya koştururken bilgi edinmek, olan bitene dair bir fikir elde etmek ve aynı zamanda iletişim kurmak için çok büyük zorluklar yaşadığını belirtirken “Gaziantep'te basın mensubu arkadaşlarımızın Yeşil Sol Parti'nin şehrin dört bir tarafındaki çalışmalarını takip ederken onlara nasıl yardımcı olabileceğimize ilişkin bir samimi sohbet gerçekleştirelim” dedi. 
Gaziantep’te çalınmadık kapı bırakmayacaklarını açıklayan Milletvekili adayı Sevda Karaca, emekçinin ve işçinin yanında olacaklarını belirtti. Seçime kısa bir süre kaldığını ve çok çalışmak gerektiğini aktardı.


Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca  “Emek ve Özgürlük İttifakı çok uzun süredir bu ülkenin tüm mücadele gündemlerinin ve alanlarının ortak bir ırmağa aktığı bir mücadele alanı olarak ülkenin dört bir tarafında ve Antep'te de aslında bu mücadele alanlarının temsilcilerini, bu mücadele alanlarının sözcülerini, bu mücadele alanlarının göstergelerini kendi listelerinde aday gösterdi. . Biz bugün geldiğimiz noktada bu tarihi eşikte, bu kritik eşikte önümüzde iki sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. 21 yıldır bu ülkede iktidar olan ve bugün seçim beyannamesiyle adeta kendisine muhalefet eden AKP'nin ve onunla ittifak yapan onun ittifak yaptığı tüm karanlık güçlerin karşısında biz varız, buradayız.  Bu karanlığa karşı aydınlığı, bu karanlığa karşı umudu, bu karanlığa karşı eşitliği, bu karanlığa karşı özgürlüğü savunmaya geldik diyoruz. Bunun için buradayız diyoruz. Diğer taraftan yirmi bir yıllık tek adam iktidarının bütün yıkıntıları halkın çok çeşitli kesimlerinin sırtında bir yük olarak ağır bir yük olarak dururken ve bu yüklerin kendisiyle ortadan kaldırmak için bir hesaplaşma süreci geçirmemiz gerektiği çok açıkken ve bunu aslında bir restorasyon programı ile değil, gerçekten halkların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin mücadelesiyle yeni bir ülke kurma, yeni bir hayat kurma mücadelesiyle bir mücadele programı olarak yapmak gerekliliği ortadayken Millet İttifakı'nın da aslında bu restorasyon programı ile buna cevap veremediği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Özel olarak Antep'te biz patron ittifaklarına gerici güçlerin ittifaklarına tanıtım programlarında kadınların ellerini bile tutmayan ittifakların karşısında gençlere söz vermeyen gençleri ancak ve ancak” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
Yeşil Sol Parti Gaziantep 2.sıra Milletvekili adayı Murat Sarısaç, deprem sonrası bölge halkı olarak zor zamanlar geçirdiklerini açıklarken “Deprem sonrası AKP ve ittifakları enkaz altında kalmıştır. Öncelikle bu enkazı değiştirmemiz gerekiyor”dedi. 
Yeşil Sol Parti Gaziantep 4.sıra Milletvekili adayı Musa Aydın, Gaziantep’in sanayi şehri olduğunu ancak yeterli değeri görmediğini belirtti. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.