Hava Durumu

“Mazeret değil, çözüm üreteceğiz”

28 mayıs’da gerçekleşen seçimden sonra basın açıklaması düzenleyen Gaziantep İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Mazeret değil, çözüm üreten yönetimimizle bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Mazeret değil, çözüm üreteceğiz”

Demokrasilerde seçim sonuçları ne olursa olsun ortaya çıkan tablo bir yenilenme imkanı sunduğunu söyleyen Başaran, “Bu imkanı değerlendiren teşkilatlar, bir sonraki seçime daha hazır hale gelirler. İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak, bugün bu değerlendirme sorumluluğu ile karşı karşıya olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Seçim sonuçlarını masaya yatırarak, güçlü bir özeleştiri inşa edip, İYİ’nin daha İYİ’sine ulaşabilmek için partimizin ortak akıl mekanizmasını her zamankinden daha hızlı ve etkin bir şekilde çalıştıracağız. Bizim için sona eren her seçim sonraki seçimin start çizgisidir. Sonuç ne olursa olsun İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Mazeret değil, çözüm üreten yönetimimizle bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır” dedi.
61 BİN 944 SEÇMENİN OYUNU ALARAK YİNE 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTIK
Hiçbir parti ile ittifak yapmadan 1 milletvekili çıkardıklarını söyleyen Başaran, “İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak, 24 Haziran 2018 Milletvekilliği seçiminde Gaziantep’te yüzde 6.7 ile 69 bin 832 seçmenin oyunu alarak 1 milletvekili çıkartmıştık. Hiçbir parti ile ittifak yapmadan katıldığımız 14 Mayıs seçimlerinde ise yüzde 5.47 ile 61 bin 944 seçmenin oyunu alarak yine 1 milletvekili çıkarttık” dedi.
SİYASİ HAYATIMDA ASLA MAZERETLERE SIĞINMADIM
25 yıllık siyasi hayatında makam ve mevki aşkı ile siyaset yapmadığını söyleyen Başaran, “Elbette hedefimiz daha fazlası idi. Siyasi hayatımda asla mazeretlere sığınmadım. Ancak, teşkilatımızın moral ve motivasyonunu etkileyen bazı faktörleri de görmezden gelmek bu seçimde gece gündüz çalışan teşkilatımıza haksızlık olacaktır. İl kongremizden itibaren başlayan algı operasyonları ve sonrasında oluşturulan tamamen asılsız söylemler propaganda sürecinde en büyük handikabımız olmuştur.  Yaklaşık 25 yıllık siyasi hayatımda makam ve mevki aşkı ile siyaset yapmadım. Siyaset teşkilatlarla yapılır. Bu nedenle bir başkan gibi değil, benden küçüklere abi, büyüklere ise bir kardeş olarak görevimi yaptım. Mütevazi kişiliğimizi ve efendiliğimizi suiistimal eden kesimler şunu bilmelidir ki, bütün benliğimle, çıkarlarıyla değil ilkeleriyle siyaset yapan, İYİ Parti’nin fedakar ve samimi kadrolarıyla bugün de buradayız” ifadelerini kullandı. 
ALGI OPERASYONLARI İLE SON GÜNLERDE YİNE KARŞI KARŞIYAYIZ
Seçim sonrası bazı ilçe teşkilatlarımızda değişimler yaşandığını söyleyen Başaran, “Maalesef seçim sürecindeki algı operasyonları ile son günlerde yine karşı karşıyayız. Seçim sonrası bazı ilçe teşkilatlarımızda değişimler yaşanmaktadır. Bugün birçok şehirde benzer değişimler oluyor. Yenilenmeyi, mental yorgunluğu olan arkadaşların dinlenmek istemesini ve gelecek seçimler için kan değişimi yapılmasını ‘parti içi kriz’ gibi lanse etmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir” dedi. 
PARTİMİZİ GAZİANTEP’TE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ
28 Mayıs seçinden sonra yeni üye kayıtlarına başladığını söyleyen Başaran, “Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Bize düşen mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. Şu an tüm ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımızla istişarelerimizi yapıyoruz. İyi Parti seçim ertesi yeni üye kayıtlarına başlamıştır ve inanın çok ciddi bir teveccüh var. Gelecek seçimler ve gelecek nesiller için azimle ve kararlılıkla partimizi Gaziantep’te zirveye taşıyacağız. Sonuç olarak seçim geride kaldı. Başta İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban olmak üzere kentimizi TBMM’de temsil edecek tüm milletvekillerine başarılar diliyorum.  Ancak seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından deprem bölgesi Gaziantep’te konvoylarla abartılı şekilde gerçekleştirilen sevinç gösterilerini doğru bulmadığımın da altını çizmek isterim. İslahiye, Nurdağı ve kent merkezinde binlerce insanını kaybetmiş ve henüz deprem şokunu atlatamamış, depremzedelerin halen çadır ve konteynerde yaşadığı  bir kente, davullu zurnalı bir sevinç gösterisi siyaseten etik olmadı. Bizim siyasi ahlakımızda acının üzerinde zafer kutlaması yapılmaz” şeklinde konuştu. 
SEÇİM GÜNDEMİ ÜLKEYİ ÇOK YORDU
Seçimin herkesi yorduğunu söyleyen Başaran, “Seçim gündemi ülkeyi çok yordu. Kentimizi ve kentimizdeki vatandaşlarımız da yordu. Birikmiş birçok sorunumuz var. Bu süreçte kentimizdeki sorunların çözümü için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. İYİ Parti olarak kentimizin yaşamsal alandaki tüm sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin noktasına ve virgülüne kadar arkasında olacağız” dedi.
‘’HEP BİRLİKTE TARİH YAZACAĞIZ. HER ŞEY İYİ OLACAK’’
İYİ Kadrolarla Gaziantep daha yaşanılabilir bir kent olacaktır diyen Başaran, “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için bugünden itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz. Geride bıraktığımız seçimden çıkartacağımız dersler üzerinden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler inanıyoruz. İyi Parti kadroları tarih yazmak için çıktığı bu yolda azimle hedefe ulaşacaktır. ‘’Hep birlikte tarih yazacağız. Her şey İYİ olacak’’ dedik ve sözümüzün arkasındayız. Sabırla, inançla, birlik ve beraberlikle önümüzdeki yerel seçimlerde bunu başaracağız” şeklinde konuştu.
Basın açıklaması sonrasında soru cevap kısmına geçen Mehmet Başaran gazetecilerin sorularını cevapladı. 
SEÇİMDEN SONRA GÖREVDEN ALINMA KONUSU NEDİR?
Etrafındaki insanları tutmak için mücadele ediyor. Yani kongreyle gelmiş bir il başkanını genel başkanın gözünde kongreyle gider. Sonra çalışmalarımla gelmiş, delegenin oyuyla il başkanı olmuş bir adamım. Bunun için bu özellikle medyada birkaç gazeteyle arası iyi olan bir iki kendini bilmez arkadaşın özellikle yaptırdığı haberler. Bunlara çok takılmıyorum. Dikkat edin. Bu tür aleyhinde çıkan haberleri daha çok beğeniyorum. Neden? Arkası olmuyor. Yani ben yirmi iki Ocak'tan bu sürece kadar makamda herhalde en az oturan il başkanı benimdir. Tüm siyasi partilerin içerisinde. Çünkü on üç günlük il başkanı iken deprem depremi nasıl yaşadığımızı, depremde neler yaptığımızı tüm Türkiye duydu. Bizim deprem sonrası aday adaylık, adaylık ve seçim sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Bir il başkanı daha çıksın, elindeki bu kadar imkânla bu kadar çalışmayı göstersin. Biz daha ötesini söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Neden görevden alınalım? Yani biz burayı teslim aldığımızda, teslim aldığımızda açık ve net olarak eksilerle teslim aldık. Bugün artılarla gidiyorsak demek ki bu bizim başarımızdır. Doğu ve Güneydoğu'da milletvekili olmayan İYİ Parti'nin Gaziantep'te milletvekili var. Başkanı olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin haliyle seçmen, demokrat seçmeni arasında geçişlerin hızlı olduğu bir süreçti. Gaziantep gibi muhafazakâr bir şehirde bu milletvekilini çıkarmak bir zorluktu, bir güçtü ve bunu gerek şahsım, gerek yönetimim omuz omuza vererek bu milletvekilini gönderdik.
BAŞKA İSTİFALAR DEVAMI GELECEK Mİ? 
Gaziantep'te istifalar maalesef sadece basın üzerinden oluyor. Yani dik edeni sosyal medyamda bir açıklama yapmayı kendime yakıştırmadım. Hiçbirine de cevap vermedim. Neden? Gaziantep'te bir basım var. Tarafsız bir basım var. Özellikle çoğunluğu tarafsız olduğuna inandığım bir basım var. Ne zaman bir açıklama yapsam harfi harfine doğru yazan bir basım var. Ben Gaziantep basınıyla ilk günde söyledim. Bugün de söylüyorum. Gurur duyuyorum. Evet, istifa etmişlerdir. Kimisi partiden istifa etti. O arkadaşın kim olduğunu biliyoruz. Diğer arkadaşlarımız partiden istifa etmedi. Görevlerinden istifa ettiler. Bu seçim sonunda oturup kendi kararlarını almışlardır ve bu da daha bana yetişmedi. Sadece ilçe başkanıyla iki üç dakika bir konuşma gerçekleşti. Istıfa sonrası aramızda onun haricinde böyle bir şey yerimize daha yetişmedi. Bu noktada az önce de belirttiğim gibi eğer ki daha iyiler gelecekse biz yerimizi vermeye zaten razıyız. Böyle bir sıkıntımız bizim yok. Ben makamla şeref bulmadım. Yani burada şunu açıkça söylemek istiyorum. Yeni kurulmuş bir partide iki dönemde de birer vekil götürülmüş bir siyasi partide farklı partilerden gelip burada şahsi ikballerini düşünerek Türkiye'yi yönetecek bir partiyi, bir ideolojiyi, bir davayı değil de Türkiye'yi yönetmek adına bedeller ödemiş Meral Hanım'ın arkasında kıymetli genel başkanımın arkasında durmak adına değil de kendini vekil yapmak kendini bilmem ne yapmak için mücadele edip olamayınca istifa eden arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Yani bura kimsenin omzuna basılıp geçilecek yer değildir. Liste gelir beğeniriz beğenmeyiz. Ben listede gelene bakmam. Ben genel başkanımın bana çizdiği yola bakarım. Ben hatırlayanlar çok iyi Kimsenin arkasında değiliz. Biz genel merkez sevsek veya sevmesek hangi listeyi gönderirse göndersin biz o listeyi destekleyeceğimizi açık ve net beyan ettik. Genel Başkan'ın gönderdiği listeye de kimsenin itiraz etmesine müsaade etmedik gücümüzün yettiğince. Bu arkadaşlar da istifa ediyorsa istifa tek taraflı bir haktır. Haklar da kullanmışlardır. Bunun için söylenecek bir şey
Gazetecilerden ziyade olayı tam olaya tam vakıf olmamakla beraber böyle bir şey varsa yapılan ayıptır. Ben o gazeteci arkadaşların da Bana bu yönde bir, şimdi biz nasıl basının veya halkın, kamuoyunun merak ettiklerini basın aracılığıyla iletiyorsak basındaki arkadaşlarında bunu bana özellikle suçladıkları tüm basın demiyor. Bir ikiden bahsediyor. Bana birinden bahsetti ama olayın e içeriğini vallahi bilmiyorum. Olayın içeriği nedir? Herkesi değil, zaten o dün akşam ben izledim. Tam birkaç tane tehdit eden var. Tüm basına teşekkür ediyor. Ben inceledim. Dün akşam Nizip'ten çok geç geldim. Ona rağmen telefon gelince baktım Twitter sayfasına. Sayın vekil siyasette çok yeni. Yeni olması hasebiyle biraz farklı bir model. Yani Gaziantep olarak meclise çok farklı bir vekil tipi göndermiş olduk. Renkli bir sima olacak gibi geliyor. Ama basının arasındaki sorunu kendisini de çağırıp ne olduğunu diğer basındaki o varsa öyle bir şey tehdit veya şantaj, o arkadaşlarla da görüşmek istiyorum. Çünkü ben yine söylüyorum evet Gaziantep'te Havuz Medya diye adlandıracağımız birkaç basın var ama bu adamların şahsi görüşüdür. Eğer böyle bir şey varsa onların yaptığı ayet. Eğer olmadan bir şeyler konuşuyorsa ki öyle bir adam değil Mustafa Gürban, Mustafa Gürban'la da Sayın Vekil'le de oturup bunu konuşuruz. Ama bu söylediği gibi ise yani şantaj varsa bunun da gerekenin yapılması şarttır. Çünkü bahsettiğim Kurum, İYİ Parti ile hiç yakından öteden alakası olmayan, hiç iyi haberini yapmayız. Hep işte il başkanı görevden alınacak, şu görev il başkanı olacak, şu birinci sırada gelecek.
YEREL SEÇİMLERDE ÇALIŞMALARINIZ NE ŞEKİLDE OLACAK?
Biz pazartesiden başladık çalışmalara hedefimiz olan birçok belediye var bunlar için alt yapımızı hazırlayacağız genel bakanımıza ileteceğiz. Son bir ayda belirlenen aday ve meclis üyesi ile kazanılmaz önümüzde 8 9 aylık bir süreç var bunun tamamını belediyeler için kimlerle nasıl yürüyeceğimizi tespiti ile geçireceğiz inşallah başaracağız.
CEYDA BOZKURT
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.