Hava Durumu

"Nizip Çayı kanser yayıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu ve Müslüm Şahinsoy Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Tatlıca (Cağıt) mahallesine giderek vatandaşın sorunlarını ve beklentilerini dinledi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Nizip Çayı kanser yayıyor"

Mahalle sakinleri "Yıllardır sanayi atıklarıyla kirlenen Nizip Çayının, bölgedeki köylülerin kanayan yarası haline geldiğini ifade ettiler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından defalarca temizleneceği söz verilen çayın hala kirli aktığını söyleyen bölge halkı, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu ve Müslüm Şahinsoy’dan sorunlarının çözülmesini istediler.

Bölgede kirli akan çaydan dolayı birçok hastalığın yayıldığını ifade eden bölge sakini İbrahim Yalçın, “Bu bölgede son yıllarda sıklıkla kanser vakaları görülmeye başlandı. Bu hastalıklıdan dolayı sadece bu köyde şimdiye kadar 24 kişi öldü. Nizip Çayının suyu tarım amacıyla da kullanılıyor. Bundan dolayı ekilen ürünler de kuruyor. 10 yıl önce buraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Dere temizlenecek, bu derenin suyuyla köfte yiyeceğiz” diye söz verdi. Fakat gelinen noktada kirlilik hala devam ediyor. Yeterli ve sorun çözücü bir çalışma yapılmadı“ diye konuştu.

REİSOĞLU: KANSER KADER OYMAYACAK

"Çözümü olan hiçbir sorun kader olamaz. Bunlar çözemedikleri her sorunu kader planı olarak nitelendirmeyi alışkanlık haline getirdiler. Nizip Çayı çözülmeyecek bir sorun değil. Kanser kader değil" diyen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu sözlerinin devamında, “Bu dereye daha önce Sayın Fatma şahin geldiğinde burada köfte yapacağını söylemiş. Maalesef bu dere şu an kanserojen madde saçıyor. Daha önce sizlerden de vaatleriyle oy alan ve şu anda Milletvekili olan Ali Şahin, oyları aldıktan sonra buraya hizmet getirmedi. Burası tabiat ve doğa harikası. Kendi şahsım adına söylüyorum burada yaşamak herkese nasip olmaz. Ama maalesef doğanın yarattığı bu güzellik organize sanayinin atıklarıyla insanları kanser ediyor. Şu anda bu derenin etrafında kalan köylerde kardeşimizin dediği gibi çok ciddi anlamda kanser artışı var. Çünkü bu suyun içinde her türlü sanayi atığı var. Bu derenin suyu aynı zamanda tarım amacıyla da kullanılıyor. Bir çok ağaç da bu dereden dolayı kuruyup gidiyor. Buranın adını ya Kanser Deresi olarak değiştireceğiz, ya da iktidar olmamıza destek vereceksiniz ve biz bu sorunu daha fazla can almadan çözeceğiz. Du derenin ıslahı çok zor değil. Yetki verdiğiniz taktirde, çok kısa sürede çözeriz. Çözümü biliyoruz. Akp de biliyor. Ama uygulamak işlerine gelmiyor. Biz uygularız" ifadelerini kullandı.

UÇAR: "KÖFTEYİ YAPAR, SAYIN ŞAHİN'İ DE DAVET EDERİZ"

Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen atık suyun ciddi zararlar verdiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, “Ben bu topraklarda, yeşilin her tonunu Gaziantep Girenuz’dan başlayarak Nizip’e kadar görüyordum. Ama şimdi bakıyoruz ki hem doğaya hem ağaçlarımıza hem de insan yaşamına ciddi zarar vermiş, vermeye devam ediyor. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra iktidarımızda, en kısa sürede bu atık suyun durdurulması ve akan deremizin temizlenmesi için ilk çalışmalarımızı yapacağız. Deremizi temizlediğimizde, köftemizi yapar, sayın Fatma Şahin'i de davet ederiz. Hep birlikte deremizin suyuyla yapılmış, tertemiz köftemizi yeriz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.