Hava Durumu

'Seçimler ikinci tura kalmalı'

Sinan Oğan Gaziantep’e geldi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

14 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kala Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın bugünkü durağı Gaziantep oldu. Vatandaşlara seslenen Oğan, “Seçimler mutlaka ikinci tura kalmalı ve ikinci turda mutlak çoğunlukla seçimler kazanılmalıdır" dedi.
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Gaziantep bakırcılar çarşısında esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.  Cumhurbaşkanı Adayı  Oğan’ı karşılayan Ata İttifakı destekçileri ise ''Oylar Sinan’a gidelim turana'' diye sloganlar attılar.
 Oğan esnaf ziyaretinin ardından Gaziantep Maarif Meydanı’nda halkla bir araya gelerek onlara seslendi.ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, “Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ortam seçimlerin başa baş gittiğini gösteriyor. Olur da muhalefet yarım puan farkla seçimleri kazanırsa, Türkiye’yi bunlar kaosa götürür. Bu nedenle seçimler mutlaka ikinci tura kalmalı ve ikinci turda mutlak çoğunlukla seçimler kazanılmalıdır" dedi. Oğan konuşmasının devamında, “Sinan’ın hesabını Sinan soracak ve Türkiye’deki mültecileri ülkelerine göndereceğiz.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhur ve Millet İttifakına alternatif olarak kurdukları ATA ittifakı ile vatandaşa yeni bir tercih sunduklarını dile getirerek şunları söyledi: "Biz ATA ittifakını kurduğumuzda bizi çok ciddiye almadılar. Çünkü bizim oy tabanımızı bazıları çantada keklik olarak görüp, nasılsa bu oy tabanı bizim hanemize yazılı diye bakıyorlardı. Çünkü Türkiye'de bir kurulu düzen oturtulmuştu bir tarafta Millet İttifakı kurulmuştu, bir tarafta da Cumhur İttifakı. Ne hikmetse Türkiye'yi bu ikili yapıya götüren ve bunu kurgulayanlar usulca getirerek en sonunda bir tarafa terör uzantısı HDP’yi eklemlediler, obür tarafa diğer terör uzantısı HÜDA-PAR’ı eklemlediler. Yani vatandaşa kaçacak hiçbir yer bırakmadılar. İlla ya Kızıl Kürdistancılarla beraber olacaksın ya Yeşil Kürdistancılarla beraber olacaksın. Tercihini yap dediler ama tercih yaparken 2 bölücü unsurdan birisini tercih etmeye zorladılar. Ve bu projeyi biz ATA ittifakını kurarak yerle bir ettik. Vatandaşa bir tercih sunduk ve Türk milletinin öz evlatları Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, vatanseverler bu ülkeyi canından çok sevenler dediler ki hayır biz varız ve bizim illa bir oy almak için ne HDP’ye ne de HÜDA-PAR’a ihtiyacımız yok. Biz bu fikirle yola çıktıktan sonra tüm oyunlar tüm hesaplar bozuldu. Türk milliyetçilerini çantada keklik görenler telaşlanmaya başladılar. Hatta bizim 70’li yıllardan beri söylediğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’in evlatlarının gür sesle söylediği ne Amerika ne Rusya ne Çin, her şey Türklük için sözünü dahi sayın Kılıçdaroğlu'ndan duyar olduk. Şimdi ATA İttifakı aslında ne kadar önemli bir konuyu domine ettiğini ortaya koydu. Biz ilk günden beri tam da bunu diyorduk. Diyorduk ki, Türkiye'de bir denge unsuruna ihtiyaç var. Türkiye'nin sigortaya ihtiyacı var. Çünkü HDP eş başkanı çıkıp diyor ki biz diyor bu ülkede anahtar parti olacağız. Herkes bizim önümüze gelecek iki kat eğilecek bizim taleplerimizi kabul edecek ondan sonra biz desteğimizi vereceğiz. Fakat bizde şunu söylüyoruz Türk milliyetçileri öldü mü ki bu ülkenin anahtarı bölücülere kaldı. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, vatanseverler Gaziantep'e Gazi unvanını kazandıranlar buradadır ve daha ölmedik. Bizim gittiğimiz yerlerin tamamı mitinge dönüşüyor."
Oğan’ı destekleyen Gaziantep halkı ise Sinan Oğan'ın kendilerini için iyi bir tercih olduğunu dile getirdiler.
(M.TÜRKMEN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.