Hava Durumu

“Sorunları kısa sürede çözeriz”

Sandıkta verilen her oy ile  geleceklerini oylayacaklarını belirten CHP Milletvekili Aday Adayı Sait Köse gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sorunları kısa sürede çözeriz”

Son zamanlarda Türkiye’nin birçok sorun ile karşı karşıya kaldığını belirten CHP Milletvekili Aday Adayı Sait Köse, “Millet İttifakı’nın belirlediği ortak mutabakat ve   13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da liderliğinde, ben sorunların çözüleceğinden eminim”dedi.
Sandıkta verilen her oy ile  geleceklerini oylayacaklarını belirten CHP Milletvekili Aday Adayı Sait Köse gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 
14 Mayıs’ta bahar geleceğini belirten Köse, “Seçim süreci içerisinde öncelikle depremde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır dilerim. Yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Çok zorlu bir süreçte bir de böyle bir afetle karşı karşıya kaldığımız dönemde seçime gidiliyor. Ülkenin ekonomik, sosyal bütün kurumları itibariyle değerlerinin yok edilmeye çalışıldığı, ülkeyi hak etmediği  uçuruma götürmeye çalışan bir siyasi anlayışın iktidarını görüyoruz. Bundan kurtulmanın, ülkeyi aydınlık geleceğe çıkartmanın, bizim ifadelerimizle bahar geleceğini söyleyerek 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde insanların kendi geleceklerini çocuklarının geleceklerini torunlarının geleceklerini iyi irdeleyerek, düşünerek, ellerini vicdanlarına götürerek sandığa gelmelerini bekliyoruz.”şeklinde konuştu.


GELECEĞİMİZ OYLANACAK
Sandıkta her verilen oy ile  geleceğin oylanacağını belirten Köse, “Sandığa gittiğinde buradan geleceğin oylanacağını, dolayısıyla olması gerekenin ne olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerekir. Bunun için de tabii siyasileri dinlemek lazım. Ne söylüyorlar? Ne vaatlerde bulunuyorlar? Yapabilirler mi? Gerçekleştirilebilir mi? Evet bu ülkenin sorunları kesinlikle hele böyle bir ittifakın oluştuğu altılı masa denilen altı ortağın altı farklı siyasi anlayışa sahip bir yapının bir araya gelerek çıkartmış olduğu ortak politikalar mutabakat metnine sadık kalarak bu ülkenin sorunlarının tespiti, nasıl çözüleceği ve geleceğe neler vaad edildiğini insanlar  anlayarak, dinleyerek bir bilgi sahibi olurlarsa burada mutlaka kendilerini ilgilendiren mesajların olduğunu göreceklerdir. 
Ortak politikalar mutabakat metninde dokunulmayan hiçbir kesim, kısım yoktur. Gerek ülkenin varlıklarıyla ilgili gerekse insan potansiyeliyle ilgili sorunu olmayan kitlelerin olmadığını ben düşünemiyorum. Sanayicisi de, iş adamı da, esnafı da, kadını da, öğrencisi de bütün bu yapı içerisinde bir araya gelen çekirdek yapı ailenin de sorunları var.Seçmenlerin Bu sorunları aşabilecek irade, iktidara talip olan ve geleceğin bahar olduğunu müjdeleyen bir siyasi yapının baharı getireceğine olan varlığına inanarak hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum. Toplumda engellinin sorunları var mı? Evet. Bu sorunların çözümü var mı? Evet. Ama bunu çözme iradesi şu anda yetkiyi elinde tutanda olmadığı nedeniyle maalesef sorun olarak devam ediyor. Öğrencinin sorunu var mı? Evet. Yurt sorunu var mı? Burs sorunu var mı? Evet. Şimdi bunları aşabilmenin tarifleri İttifak ortaklarının ortak mutabakat metninde koyduğu şekliyle var. Kadının haklarıyla, toplum içerisindeki yeriyle, değeriyle ilgili sorunlar var mı? Bunların çözümü var mı? Var. Ama bu sorunları çözme yetkisini elinde bulunduranlarda bu irade var mı? İrade var mı derseniz, irade yok.  Rantiyeci anlayışa  sahip olmadan ekonominin sorunlarını çözmek, doğru bir rotaya oturtmak iradesi olduğu takdirde ekonomik sorunlar çözülür. Ama sosyal olan bir takım sorunlar, bu şartlarda ancak buna ciddiyetle yaklaşan bir siyasi iradenin müdahalesiyle düzelir. Şimdiki mevcut iktidarın böyle bir niyeti var mı? Yok” ifadelerini kullandı.SORUNLARI MİLLET İTTİFAKI ÇÖZER
İktidarı eleştiren Köse, “Gittikçe daha da kötü bir yöne doğru rotayı çevirmişler. Kendileri ve yandaşları itibariyle bir siyasi ve Politik uygulama içerisindeler. Yani ülkenin bugün bahsedilen birçok ekonomik anlamda sorununun çözülebileceği kaynağı maalesef beşli çete, yedili çeteli diye ifade ettiğimiz gruplara peşkeş çekmişler” dedi
13. Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde sorunların çözüleceğine inanan Köse, “Bu ülke çok kısa sürede Altılı İttifak'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nin başını çektiği, bu oluşumun oluşmasında katkısının olduğu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikaları, diğer politikalarla diğer parti politikalarıyla birleşerek ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da işin liderliği ve başında gördüğümüz sürece ben sorunların çözüleceğinden eminim” şeklinde konuştu.
(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.