Hava Durumu

'Utanç kaynağı'

Gaziantep CHP il başkanı Neşet Uçar, “Ekrem İmamoğlu’nun mitingi için Valilik,  Kalealtı 14 Şehit Park Anıtı Arkası Tur Otobüsleri Park alanını belirlemiş. Biz oraya, bu şehre yakışan bir meydan olarak görmüyoruz. Bize göre oranın miting alanı olması bu şehir için utanç kaynağıdır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
'Utanç kaynağı'

Ekrem İmamoğlu’nun mitingi için Kale altı 14 Şehit Park Anıtı Arkası Tur Otobüsleri Park alanının belirlenmesinin Gaziantep için utanç kaynağı olduğunu belirten Gaziantep CHP il başkanı Neşet Uçar, “Biz iki gündür yaklaşık olarak Vali’ye talepte bulunduk. Daha önce Aralık ayında Demokrasi Meydanı’nın miting alanı olması için başvuru yapmış, görüşümüzü bildirmiştik. Ona rağmen Kale altı 14 Şehit Park Anıtı Arkası Tur Otobüsleri Park alanını valilik belirlemiş. Biz oraya, bu şehre yakışan bir meydan olarak görmüyoruz. Bize göre oranın miting alanı olması bu şehir için utanç kaynağıdır.” dedi.

GERGİNLİĞE İZİN VERMEK İSTEMİYORUZ
Valilik kararını doğru bulmadıklarını belirten Uçar,  “Ancak toplumsal bir gerilime de izin vermek istemiyoruz. O nedenle mitingimizi Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da görüşü bu yönde tur otobüsleri park alanında yapacağız” dedi.
Gaziantep'in imajı açısından da çirkin olduğunu belirten Uçar, “Bu bundan sonra ama biz görüş olarak bildirdik. Deva Parti mitinginden sonra görüş olarak bildirilmişti bu. Yani makul açıklanabilir, anlaşılabilir bir sebebi yok. Demokrasi meydanında miting yapılmayacağına uygun olmadığını söylüyorlar. Biz diğer yerin kabul edilebilir olmadığını, Gaziantep'e yakışmadığını, Gaziantep'in imajı açısından da çirkin olduğunu, bir miting alan olmadığını, isimsiz bir meydan olduğunu belirttik” dedi


Sosyal medya üzerinde çok destek aldıklarını belirten Uçar, “Daha fazlasını alacağız zaten. Dün akşamdan beri Gaziantepliler sosyal medya yoluyla, telefonla ayağa kalktılar, destek veriyorlar. Halkımızın hukuklarını söylüyorlar. Gaziantep'in her kesiminde vatandaşımız bizimle beraber olduğunu açıkça beyan ediyor.” dedi

(Y.ANKAY)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.