Hava Durumu

Vatandaş, Oğan’a tepkili

28 Mayıs ikinci tur seçimi öncesi Ekspres Haber ekibi sokağın nabzını tuttu, vatandaşın gelişmeler ile ilgili görüşünü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatandaş, Oğan’a tepkili

Ekibimiz Gaziantep halkına Sinan Oğan’ın kararını ve yeni gelişmeler ile ilgili görüşlerini sordu. Görüştüğümüz vatandaşların büyük bir kısmı Oğan’a tepki gösterdi.
Türkiye ikinci defa sandığa giderken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. İlk turda yüzde 5,17 oy olarak sürpriz yapan Oğan, ilk tur seçimlerinde mevcut iktidara muhalif bir söylem benimsemişti. Oğan’ın kararını sokaktaki vatandaşa sorduk.
Mikrofonlarımıza konuşan genç seçmen, “Sinan Oğan ülke için doğru bir karar aldı. Fakat kendi siyasi hayatı için yanlış bir karar aldı ‘’dedi. 
Sinan Oğan’ın sağcı bir siyasetçi olduğunu söyleyen bir başka seçmen , “Sinan Oğan HÜDA PAR ‘ı destekleyerek ‘doğru bir strateji izledi, HUDA PAR yanlış biliniyor HDP gibi yanlış insanları savunmuyor” dedi.
Başka bir vatandaş, “Sinan Oğan tutarsız davrandı. Seçim sürecinde verdiği sözleri tutmadı. AKP ve kurduğu ittifaklar Sinan Oğan hakkında güzel şeyler söylemezken Sinan Oğan’ın o tarafa geçmesi yanlıştır.” diyerek ikinci tur için kararının değiştiğini belirtti.
Sinan Oğan ve Devlet Bahçeli arasındaki diyalogdan bahseden başka bir vatandaşımız “Sinan Oğan’a yakıştıramadık. Gerekirse ilk turda çekilmeliydi. Ama ona hakaret eden birileri ile ittifak olması yanlış “dedi.
Başka bir seçmen, Sinan Oğan’ın gerçek bir milliyetçi olduğunu belirterek, “CHP yanlış kişilerle ittifak kurdu. Onların Atatürk ile alakası yok. Bundan dolayı Sinan Oğan Erdoğan’ı destekleyerek doğru bir yol izledi.” şeklinde konuştu.
Sinan Oğan’ın sözlerini hatırlatan Atatürkçü genç “Ne domuz bağı, ne kandil bağı, diyen kendisi değil miydi? Sonuçta Hizbullah terör örgütünü destekleyen Erdoğan. Buna rağmen nasıl olurda o tarafı destekler Sinan Oğan’a yakıştıramadık’ diye sert bir şekilde eleştirdi
(E.KAVCI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.