Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, Gaziantep’te altın piyasasına da doğrudan yansıdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile ateşkes ihtimaline dair verdiği olumlu mesajlar, altın fiyatlarında sert yükselişi beraberinde getirdi.

Orta Doğu’da süren gerilimin azalabileceğine yönelik beklentiler, yatırımcıların yeniden “güvenli liman” olarak görülen altına yönelmesine neden oldu. Bu gelişmeyle birlikte hem ons altında hem de yurt içi piyasalarda dikkat çeken artışlar yaşandı.

Gaziantep serbest piyasasında sabah saatleri itibarıyla:

Gram altın yaklaşık 6.489 TL,

Çeyrek altın 10.600 TL,

Yarım altın 21.200 TL,

Bayram öncesi baklavaya yoğun talep: Fiyatlar arttı
Bayram öncesi baklavaya yoğun talep: Fiyatlar arttı
İçeriği Görüntüle

Tam altın ise 47.300 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Öte yandan ons altın yüzde 2’nin üzerinde değer kazanarak 4.500 dolar seviyesine yaklaşırken, gümüşte de yüzde 3’e varan yükseliş kaydedildi.

Ekonomistler, ateşkes ihtimalinin güçlenmesi ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentisinin artmasının, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında dalgalanmayı sürdürebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi