Keklik avcıları pusuya yatarken, dişi kekliği fakın yanında öttürerek, erkek ve diğer kekliklerin pusuya düşmesini sağlarlar. Ülkedede  insanları elleriyle koymuş gibi bir bir topluyorlar. Demek sensin Geziye destek verip direniş yaparak Erdoğan AKP istifa diye bağıran, işte ülke genelinde baş gösteren gözaltılar aslında Erdoğan’ın oy kaybına neden olmaya başladı.

Çünkü kindarlığın zararı kendini bitirir. Tıpkı keskin sirke küpüne zarar, kelimesi gibi,işte araştırmacılığın en güzel yanı da budur.

Halkla bire bir yüz yüze konuşmak; bu gün yine cezaevi önünde  ve kafeteryada oturup sohbet ettiğim insanlar, üç ay öncesine kadar yüzde kırk Erdoğan’dan beklenti içinde olduklarını söylerken, şu an ülkede yaşananlar ve torba yasaları ile insanları uyuttuğunu ve halk üzerinde baskıların devam etmesi ile terör örgütüne boyun eğmesi sonucu, artık AKP ve Erdoğan’dan  bir şey olmayacağını dile getirmeye başladılar.

Mahkum yakınları, sonrası Adliye önünde görüştüğüm bazı insanlar,aynen şu kelime ile karşılık vermeleri ve on bir kişiden dokuzunun, ‘AKP, Erdoğan halkı keklik gibi avlayıp kafese tıkıyor. Daha ne dememizi beklersin. Gün ola harman ola bizde o zaman o harmanı savururuz” kelimesi ile verilen karşılık sonrası yakından tanıdığım üç beş avukatla da bir sohbet etmek istemem üzerine geçmişte AKP il başkanının avukatı olduğunu söyleyen avukat arkadaş, bir söz söyledi. Çil köseyle yılanı aynı çuvala koymuşlar. Yılan bağırmaya başlamış. Çil oğlan beni sokuyor.Kurtarın beni bunun elinden diye feryat etmiş .

Şu an halkta ayni durumda daha fazla söze gerek yok. Demek ki insanlar her kesimde rahatsız ama erkekçe çıkıp konuşmaya korkuyor. Dolaylı yollardan sözlerle,anlatmak istediklerini anlatıyorlar. Kekliğin gaklayıp hem cinslerini pusuya düşürüp ırkına ihanet ettiği gibi,şu an ülkede göz altıların devam etmesi de ,kekliğin ırkının yok olmaya başlaması ve avcının kendi kendini vurmasına benziyor. Bakalım kim karlı çıkacak.