Kaynak: 11 NİSAN 2013 Tarihli  Sözcü Gazetesinde yayınlanan, bu habere  bu güne kadar cevap verilememiş. Bakın o günkü haberin tam metni 2001 krizinden çıkan, ülkenin 2002’de Merkez Bankasının kasasında, 120 ton altının olduğu ve.81’inci olağan genel kurulda çıkan bazı söylentilere bakılırsa,o tarihte sadece (MB) Kasasında 385 kilo altının kaldığını,2002’den bu güne kadar, merkez bankasının, 65 milyar liralık eski parayla 65 katrilyonluk karşılıksız paranın basıldığı anlamına geldiğini söyleyen hissedarlar tarafından, açıklık getirilmesi istendiği halde bu güne kadar bir açıklamanın yapılmadığı gibi.

Döviz rezervlerinin de bittiği ve şu an MB kasasındaki Dövizin yabancılara satılan Bankaların emanet  parası olduğunu, onlarında bu dövizi çekmeleri halinde, MB’nın kasaları tam takır olduğu ortaya çıkacak. Hani 2001 krizini bahane edenler,  işte şu an ülkedeki krizin 200’i1 kaça katladığına bir göz atın. Bu altın ve paraların nereye aktığını ve karşılıksız basılan paraların kimlere gittiğini, her halde resmi bir kaydı vardır.

Ancak, ülkenin Merkez Bankasının kasalarında bulunması gereken, 120 ton altının ne amaçla kullanıldığını, karşılığının nerelere aktarıldığını, her halde çıkıp bir yetkili açıklar.Ya da muhalefet partilerinin bu konuyu araştıracak zamanları vardır.

Ben Ekonomist, değilim. Sadece bir dostumun ,11 Nisan tarihli Sözcü  gazeteye göz atma mı ve 2001 krizini bahane edenlerin, buna ne cevap vereceklerini, tabi o gün DSP hükümet ortağı olduğu ve benimde bir DSP’li olduğum bildiği  için,bu konuyu araştırmamı istedi. Arşivlerden araştırdığım ve bazı yerlerden edindiğim bilgiler doğrultusunda. Bu konuya , MB Başkanı Erdem Başcı’nın cevap veremediğini ögrendim. Ancak bu güne kadar, hiç bir siyasetçinin çıkıp bu konuları halka anlatmamasının nedeni ile belki duyarlı birisi çıkıp, bu 120 ton altın ne oldu? MB, kasasına geri döndü mü ve bunun karşılığı nerede diye sorar? maksadıyla bu yazımı kamuoyuyla paylaşmak istedim. Bundan sonra görev kiminse onlar ilgilenirler sanıyorum.