Ramazan ayının 1 haftasını geride bıraktık. Bu süre zarfında sıcaklarla ramazanı harmanlamayı biraz öğrendik. Günlerin uzun olması da havanın sıcaklığına eklendiği için bu sene oruç tutmak geçen senelere nazaran biraz daha zorlu.
Herşeye rağmen insan bazı püf noktalara dikkat ettikçe sağlığından ödün vermeden bu işin altından kalkabilir. İnsan vücudu açlığa uzun süreler dayanabilmekte, susuzluğa ise 3 gün. Yani her ne kadar enerjimizi kaybetsek de yorgun hissetsek de 3 gün vücudumdaki su bizi idame etmeye yetiyor. Tabii sağlıklı bir durum değil çünkü susuzluğun son safhalarında artık sağlıktan bahsetmek pek mümkün değildir. Gelin görün ki ramazanda dayanmamız gereken süre 17 saat. Bu sürenin bizi zorlamasının tek sebebi bizim alışkanlıklarımız. Günde 3 öğün yemekle, aralarda atıştırmalıklarla gününü geçiren bir insan için 17 saat gerçekten uzun bir süre. Ama insan alışkanlığını değiştirebilir. Bu bağlamda bir aylık bir oruç tutma süresi içerisinde insan bu yeni alışkanlığına da alışabilir.
Bu esnada önemli olan, çok ağır bir başlangıç ve çok ağır bir kapanış yapmadan, vücudunuza işkence etmeden bu süreci tamamlamak çok önemlidir. Uzun süreli boş olan mideye 5 dakika içinde kapasitesini tamamlayan bir yükleme tabii ki vücut için bir külfet oluşturacaktır. Yavaş bir sindirim yapamayacağı gibi, besin maddelerinden yeteri düzeyde verim alamaz. Bu da sizi bir gün sonra biraz daha sıkıntıya sokar.
Su, depolanamayan bir madde olduğu için en çok onun eksikliğini hissetmek gayet doğal. Bunun üstesinden gelebilmek içinse aşırı şekerli veya aşırı tuzlu yiyeceklerden bir miktar sakınmamız gerekmektedir.
Sindirim sisteminiz için bir nevi detoks etkisi gösteren bu süreci kendinize eziyet haline dönüştürmeyin. Sınırları zorlamadan yapılan beslenme sizi daha canlı tutacaktır.
n:yes'> halkın%. 60’ının memnun olmadığı gibi gerçek rakamları bile yansıtmaya korkan kurumların acaba aradıklarını bulduklarına eminler m?
Aslında vatandaş aradığını buldu. Bu gün o halkın destek verdiği insanlar ve onların sırtından, servet sahibi olanlar, geceliği 19 bin Euro olan Antalya’nın turizm bölgelerinde, tatil yaparken vatandaş aş evleri ile yardım yapan vakıfların kapılarında nöbet tutuyorlar. Demek ki vatandaş aradığını bulmuş.
nenin deneme sınavlarında da Türkiye birincisi olmuştum. Başarmak isteyenler için okulda ders dinlemek, konuları tekrar, bol test çözmek ve deneme sınavlarına girmek yeterli” diye konuştu.