Hava Durumu

HALK TELEVİZYONUNUN AYIBI

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2024 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 10:59

Halk TV, cumartesi günleri, ülkemizin muhtelif yerlerinde “GÖRKEMLİ HATIRALAR” adı ile güzel yayınlar yapar. 23.03.2024 cumartesi günü de Gaziantep’ten yayın yaptı. Güzeldi.
Ancak Gaziantep müdafaasından söz edilirken, yalnız Şahinbey’den bahsedilmesi; Şehitkamil heykelinin gösterilmesi Gazianteplilerce güzel karşılanmamıştır.

Şahinbey, Gaziantep’in batısında Fransızlara karşı yiğitçe dururken ve arkadaşlarının geri çekilme tekliflerini ret ederek, “Bedenimi çiğnemeden Fransızlar, Gaziantep’e giremezler” diyerek şehit olurken; Gaziantep’in doğu tarafında da Karayılan, aynı amaç için şehit olmuştur.

Görkemli Hatıraları, baştan sona kadar izledim. Karayılan’dan hiç söz edilmemesini Halk TV’ye yakıştıramadım. “Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yün Yılı” kitabıma bir göz atsalardı, Karayılan’ın da Gaziantep Müdafaasında şehit olduğunu göreceklerdi.
Diğer yönden, Karayılan, Birinci Dünya savaşında Rus cephesinde çarpışmış, bir ara devlet kuvvetleriyle el ele vererek, eşkıya Bozan Ağayı, avareleriyle birlikte yok edenler arasında bulunmuştur.

Hiç olmazsa Büyük Şair Nazım Hikmet’in “Kurtuluş Savaşı Destanı” na bir göz atsalardı. Orada Şahinbey ile Karayılan’ın amaçlarının aynı olduğunu göreceklerdi.  

Gaziantep’ten bahseden Halk TV’nin, Gaziantep Müdafaasında şehit olan Karayılan’dan söz etmemesi çok yakışıksız olmuştur.
Böyle güzel bir program hazırlanırken, konunun her yönüyle araştırılıp öyle yayına konması gerekirdi. 
Halk TV bu ayıbını gidermelidir. 
Gaziantep bir bütündür.

Orhan YALKIN 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.