Acısı tatlısıyla 2013 yılını geride bırakırken, 2013 yılının ülke halkı  üzerindeki olumsuz etkilerin ve yasakların getirdiği, baskılar ve ekonomik acıdan, vatandaşı  bitirmeye tam yetti. Çünkü, 2008’de çıkan bazı yasalar ve 2005, yasaları ile çalışan kesimlerin elinden ekmeği alınırken, tam bir yoksulluk içine giren, halkın% 65’i 2014’de pek sıcak bakmıyor.

Çünkü, 2005’den bu yana ülkedeki bazı yaşananlar ve sonrası  ile bu gün ülkedeki aşırı fiyat artışları ve getirilen yükü artık bu halkın götürecek gücü kalmadı. Emekliden çalışan bütün kesimler aldıkları maaş ve kazandıkları ile ailede sadece bir kişinin geçimini sağlayabileceği gibi ikinci bir kişinin aç ve yardıma  muhtaç duruma düştüğünü gösteriyor.

 Bu gün ülkede açlık sınırının asgari ücreti üçe beşe katlaması ve asgari ücretle çalışanın bu kazancı bulması imkansız. Resmi kayıtların gösterdiğine göre,açlık sınırı 950 TL, yoksulluk sınırının 3000 TL’ye dayandığı, asıl rakamının daha büyük boyutlarda olduğunu görmezden gelenler. Bir örnekle sadece, kiraların asgari ücreti alıp götürdüğünü hesaplamamışlar. Faturalar gıda gereksinimi ve zaruri giderler, daha hesapta yok.

 Bir ülkedeki emekli  aylığı ve asgari ücretin,ön görüldüğü rakama bakarsan, vatandaşın nasıl geçindiği görmeyenler, kendilerinden artıp, vatandaşa verecek para koymadıklar. Bari gelin şu gelen yeni yılda birazda vatandaşı düşünün.